Časopis za pokrajino Posavje
26.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Še ene uspešne Fotografske igrarije

Objavljeno: Sobota, 25.01.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
foto igrarije (3)
V organizaciji Območne izpostave JSKD Brežice je v sredo, 22. januarja, v avli Doma kulture potekalo odprtje razstave fotografij osnovnošolskih avtorjev, ki jih je organizator poimenoval »Fotografske igrarije«.

Kakorkoli že, nekateri mladi foto ustvarjalci fotoigrarij so naziv igrarij že kar nekoliko prerasli, saj so se izkazali v inovativnosti in budnih zamislih, ki so jih pokazali s fotografskimi izdelki. Ali, kot je dejala ena izmed mentorjev Edita Krošl, je treba mladim ponuditi možnost širokega opažanja, jih k temu spodbujati, to pa doprinese k kreativnosti.
foto igrarije (8)
Edita Krošl je mentorica učencev na OŠ Velika Dolina, iz njenega mentorstva izstopata mladi fotografinji Anja Semenič in Sara Horvat in njuni fotografiji, ki sta nagrajeni. Tudi po izboru priznanega fotografa in avtorja fotografskih knjig Boštjana Puclja, ki je opravil izbor fotografij za razstavo.

Mladi so ustvarjali na temi kolo in splošna. Na razpis sklada je prišlo 152 fotografij 28 avtorjev iz petih osnovnih šol, za razstavo je bilo izbranih 54 fotografij. Iz vsake teme je bila ena nagrajena, 12 jih je bilo pohvaljenih.

Avtorji fotografij iz osnovnih šol: Artiče – Žana Bertole, Lucija Frelih, Manca Ivanšek, Matic Kink, Brina Kopše, Vita Rožman, Ana Sever, Nika Vahčič, Alja Vratič, Sara Zakšek in Lara Zorko; Bizeljsko – Rok Beričnik, Anja Lipej, Tjaša Župevc; Cerklje ob Krki – Filip Škaler; Maksa Pleteršnika Pišece – Leja Dular, Janž Rener; in Velika Dolina – ob dveh že omenjenih in nagrajenih še Katja Bizjak, Larisa Galič, Lana Hribar, Ela Matkovič, Larisa Omerzel, Sara Darinka Pezelj, Larisa Škofljanc in Lorena Škofljanc.

Z mentorstvom so se trudili še Tanja Plevnik, Vlado Cizelj in Urška Jekler; organizatorici Simona Rožman Strnad in Lučka Černelič se ustvarjalnega sodelovanja z mladimi veselita tudi v prihodnje.

N. J. S.
« Nazaj na seznam