Časopis za pokrajino Posavje
18.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sedmi ponovoletni koncert društva Naša pesem

Objavljeno: Ponedeljek, 08.01.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
Ponovoletni koncert Nasa pesem (1)

Nastopajoči (z leve): Marko Železnik, Anja Drstvenšek, Jernej Železnik, Jure Klenovšek, Anja Žabkar, Tjaša Repše, Nika Tkalec in Klara Drstvenšek

V brestaniškem Pevskem društvu Naša pesem so sinoči v krški Dvorani v parku izvedli koncert z naslovom Ko odbije polnoč. Ponovoletni koncert so v društvu, katerega je bil leta 2010 z namenom promocije in širitve glasbene kulture in petja domačih izvajalcev ustanovitelj Marko Železnik, in šteje dobrih 30 članov, izvedli že sedmo leto zapored in z njim številnim zbranim obiskovalcem ter staremu mestnemu jedru, kakor je dejala predsednica sveta KS mesta Krško mag. Nataša Šerbec, vdahnili še del prazničnega navdiha.

Ponovoletni koncert Nasa pesem (5)

Na koncertu v krški dvorani so obiskovalci zasedli tudi stojišča

Ob tem je Šerbčeva tako nastopajočim kot zbranim slušateljem zaželela predvsem miru v družini, zdravja in osebnih uspehov, z modrimi življenjskimi sporočili pa je odpete pesmi prepletala povezovalka Tjaša Repše. Ob spremljavi pianistke Nike Tkalec, citrarke Anje Drstvenšek ter flavtistke Klare Drstvenšek so 16 pesmi odpeli: tenorist Marko Železnik, baritonist Jernej Železnik, basist Jure Klenovšek ter sopranistki Anja Žabkar ter Anja Drstvenšek. Nastopajoče so obiskovalci nagradili z bučnimi aplavzi, večer pa je zaključilo druženje udeležencev in vokalistov ob pogostitvi vinarjev večera Andreja in Marjete Repše, ki pridelujeta odlična vina na Kemenškem v Mirnski dolini.

B. M.
« Nazaj na seznam
»