Časopis za pokrajino Posavje
24.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniška saksofonistka osvaja tuje odre

Objavljeno: Petek, 18.09.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
eva lions 1.krog (1)

Sevniška saksofonistka Eva Kotar zmagala na tekmovanju v nemškem Leeru.

Sevničanka Eva Kotar, ki že pet let živi v nemškem Kölnu, kjer se izobražuje na tamkajšnji visoki šoli za glasbo in ples, je v sredini letošnjega avgusta postala zmagovalka nemškega tekmovanja 'Lions Club Leer Evenburg' in se bo jeseni 2021 predstavila na evropskem finalu v Tesalonikih v Grčiji.

Mlada saksofonistka, ki je z nastopom v družbi saksofonistke Ajde Antolovič iz Kranja ter avstralskega pianista Robbina Reže pred dvema letoma navdušila v Albert Felicijanovi dvorani na sevniškem gradu, bo v novem študijskem letu 2020/2021 postala študentka drugega letnika podiplomskih študijev klasičnega saksofona in komorne glasbe.

Za našo medijsko hišo je strnila nekaj vtisov s tekmovanja v Nemčiji, na katerem je zmagala in se uvrstila na evropski finale, ki bo prihodnje leto potekal v Grčiji: »Izredno sem vesela, da se je tekmovanje, glede na situacijo s koronavirusom, lahko odvilo. Že nekaj mesecev ni bilo priložnosti za nastopanje in igranje na koncertih. Glasbeno tekmovanje v Leeru je bilo zame velika motivacija in zanj sem se celo poletje tudi intenzivno pripravljala.«

Iskrene čestitke, Eva, v želji, da se še kdaj predstaviš v  domačem kraju.

S. R.
« Nazaj na seznam