Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Show strahow: muzikal senovskih gledališčnikov

Objavljeno: Ponedeljek, 15.04.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Show strahow: muzikal senovskih gledališčnikov

Utrinek iz predstave ...

Senovski gledališčniki so na domačem odru 11. in 12. aprila odigrali novo glasbeno – gledališko predstavo Show strahow. Režirala jo je Boža Ojsteršek, nastopajoče je glasbeno pripravila Galina Tubeishat, plesno pa izuril Sebastijan Vodlan. Predstavo je spisala Svetlana Makarovič, ki je napisala, da je predstava primerna za starostno stopnjo med 4. in 99. letom.

In na Senovem je navdušila mlajše in starejše gledalce, enim je bila paša za oči, drugim je pomagala odgnati katerega od še ne čisto udomačenih strahov, saj je ob koncu in še naslednji dan med gledalci odzvanjalo: »Strah strah, pojdi spat domov, jaz se ne bojim strahov!«

Show strahow: muzikal senovskih gledališčnikov

Galini Tubeishat, ki je nastopajoče pevsko pripravila, so se v zaključku predstave zahvalili s cvetjem.

Show strahow je sodoben slovenski muzikal, v katerem se pesnik nehote sooča z lastnimi strahovi, ki jih prikliče zato, da bi prestrašil sosede in jih tako pregnal v postelje, saj bi sam rad le v miru spal. Strahovi pa vedno znova pridejo le k tistemu, ki jih ustvari in nagajajo le njemu. Pri njem se udomačijo za toliko časa, kot jim to dopusti. Tudi oni so šibki in ranljivi, le prepoznati jih moramo. Kako vsakdanje, kajne?! Poznate tudi vi take zgodbe?

Enourna predstava, ki je nastajala od pretekle jeseni, je bila režiserki, Boži Ojsteršek, in številni igralski ekipi velik sporočilni, igralski in še zlasti pevski izziv, saj se vsak od ključnih igralcev predstavi s svojim songom. Za pevske nastope je igralce vztrajno in kvalitetno pripravljala Galina Tubeishat. Mlade plesalke, ki jim je koreografije pripravil Sebastijan Vodlan, s svojimi plesnimi nastopi pomembno dopolnijo sporočilnost zgodbe. Igralci: Goran Miljanović kot glavni protagonist, ter strahovi: Zvonko Marinič, Matej Ulčnik, Vlasta Moškon, Simona Šoštar, Branko Margon, Marjan Poznič, Ajda Španring, Tatjana Kolar in Radica Šoln, pa še
Show strahow: muzikal senovskih gledališčnikov

Vsi nastopajoči

sosedje: Marjana Mešiček, Irena Kozole, Alenka Poznič, Simona Predanič, Anže Šeško in Boštjan Colarič so nastavili ogledalo vsem nam, da bi prepoznali lastne strahove in jih pregnali od sebe čim prej. Kot pevci so se skoraj vsi našteti na odrskih deskah predstavili prvič. Guni Fabjančič je zopet poskrbel za presežke na scenskem področju. Presežke predstavljajo tudi kostumi in drugi scenski in režijski dodatki. Skratka: predstava vredna ogleda in navdušenja!

Kot že v uvodu navedeno, so senovski gledališčniki Show strahow premierno odigrali 11. aprila, dan kasneje pa izvedli še reprizo muzikla v sklopu tradicionalne dobrodelne prireditve tamkajšnje šole Za sodobnejšo šolo.

Boštjan Colarič/B. M., foto: Boštjan Colarič
« Nazaj na seznam