Časopis za pokrajino Posavje
30.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Škrjanček poje, žvrgoli ...

Objavljeno: Četrtek, 13.02.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Skrjancek ... 2020 (1)

Literarni ustvarjalci in ustvarjalke z mentorjem

V torek, 28. januarja, je v Knjižnici Sevnica potekalo že sedmo leto zapored območno srečanje odraslih literarnih ustvarjalcev pod ustvarjalnim naslovom "Škrjanček poje, žvrgoli …", ki ga je pripravil sevniški javni sklad za kulturne dejavnosti v sodelovanju s Knjižnico Sevnica.

Namen tovrstnih srečanj je izmenjava izkušenj literarnih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki delujejo na območju občine Sevnica ter prejeti konstruktivno povratno informacijo strokovnega spremljevalca srečanja. Letošnje srečanje je strokovno vodil pisatelj in pesnik Samo Dražumerič iz Novega mesta.  Na letošnji razpis so se prijavili: Tanja Košar, Jožef Žnidarič, Rudi Stopar, Anica Perme, Tanja Mencin, Vida Križnik, Karli Kožuh, Gabrijela Kolar, Eva Keber, Ivana Cvirn, Zdravka Brečko, Marija Bajt in Senta Sirk. Izbrana dela sodelujočih bodo objavljena v zbirki Škrjanček poje, žvrgoli … za leto 2020.

Ob zaključku prijetnega in ustvarjalnega druženja v knjižnici so vsi sodelujoči literarni ustvarjalci prejeli priznanje JSKD OI Sevnica.

Katja Pibernik (JSKD OI Sevnica), foto: Tanja Košar

 


 
« Nazaj na seznam