Časopis za pokrajino Posavje
19.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Slavnostni koncert MoPZ Papirničar Jagnjenica ob 40-letnici delovanja

Objavljeno: Nedelja, 16.05.2010    Rubrika: KULTURA
Slavnostni koncert MoPZ Papirničar Jagnjenica ob 40-letnici delovanja

V Domu kulture Radeče je v soboto zvečer potekal slavnostni koncert Moškega pevskega zbora Papirničar Jagnjenica, ki v letošnjem letu obeležuje 40-letnico delovanja.

V štiridesetletnem delovanju zbora, ki ga trenutno sestavlja 21 članov, se je zvrstilo veliko pevcev. Menjale so se tudi zborovodje. Prvi je zbor vodil 16 let Adolf Dragar, nato je zbor štiri leta vodila Taja Balog, sedaj pa s člani zbora vztrajata že 20 let zakonca Jakšič. Sodelovanje z moškim pevskim zborom Jagnjenica je Dejan Jakšič začel kot korepetitor in obe vlogi, zborovodje ter korepetitorja, še danes uspešno dopolnjuje v sodelovanju z ženo Rosano.

MoPZ Papirničar Jagnjenica je vsa ta leta zorel v svoji kvaliteti. Poleg narodnih in ponarodelih pesmi neguje tudi bolj zahtevno umetno pesem. Redno se udeležuje mnogih zborovskih srečanj, veliko nastopa doma in v tujini, že 40 let pa so člani zbora stalni gostje na vseslovenskem srečanju pevskih zborov v Šentvidu pri Stični. V lanskem letu so sprejeli nov izziv in sodelovali v gledališkem spektaklu Rokovnjači.Na sobotnem slavnostnem koncertu se je kot solist predstavil član MoPZ Papirničar Jagnjenica Ivan Gorenjec, s samostojnim nastopom ob klavirski spremljavi Dejana Jakšiča pa je navdušil tudi Mihael Strniša, ki je v zaključnem delu koncerta zapel še skupaj z zborom.

Ob zaključku svečanega glasbenega dogodka je vodja OI JSKD Laško Ivan Medved podelil Gallusova priznanja za dolgoletno delo in sodelovanje v zboru posameznim članom. Bronasti Gallusov znak za 5 do 15 let ljubiteljskega petja so prejeli: Boštjan Lazar, Žiga Čamernik, Alen Krajnc, Leopold Krajnc in Tomaž Šmrgut. Srebrni Gallusov znak za 15 do 25 let ljubiteljskega petja so prejeli: Zvone Dornik, Mitja Medved, Rosana Jakšič in Dejan Jakšič. Posebno priznanje so prejeli še vedno v zboru aktivni ustanovni člani: Franc Grebenc, Franc Medved, Janez Zahrastnik st., Martin Pernišek in Alojz Kosem.

»Kaj bi duša brez glasbe? Tudi v bodoče bomo skrbeli, da bo glasba še naprej razsvetljevala naše duše,« je zapisal predsednik MoPZ Papirničar Jagnjenica Boris Bervar v brošuri, ki jo je Moški pevski zbor Papirničar Jagnjenica izdal ob svoji 40-letnici. »Naj vam bo pesem še naprej v ponos in v veselje in naj bo vedno in povsod dobrodošla,« je zaželel članom in obema zborovodjema župan občine Radeče Matjaž Han, ki se je udeležil slavnostnega dogodka in v uvodnem nagovoru čestital za lep in visok jubilej.S. R.

« Nazaj na seznam
»