Časopis za pokrajino Posavje
20.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Slikanica Luka govori resnico

Objavljeno: Torek, 30.11.2021    Rubrika: KULTURA Redakcija
oba2

Ana Košir in Jon Kanjir

18-letna Sevničanka Ana Košir, dijakinja Gimnazije Celje – Center, je v sklopu šolskega projekta Luka bere pred dobrim mesecem dni izdala svojo prvo slikanico z naslovom Luka govori resnico.

»Kot prostovoljna animatorka pri delu z otroki in nenazadnje tudi kot starejša sestra sem opazila, da imajo mlajši otroci včasih težave s priznanjem resnice. Raje se zatekajo v laž, saj jih je strah pred kaznijo. Od tu je prišla ideja za mojo prvo otroško slikanico. Resnica je ena izmed najpomembnejših vrednot v življenju. Menim, da moramo že pri najmlajših generacijah poudarjati pomen pozitivnih življenjskih vrednot,« pravi dijakinja in nadaljuje, da želi otrokom s pomočjo dveh knjižnih junakov, Luke in Oskarja, približati pomen priznanja resnice, četudi je ob tem prisoten strah.

»V sklopu projekta Luka bere ustvarja tudi prijatelj Jon Kanjir, dijak programa predšolske vzgoje. Ob branju njegove slikanice z naslovom Luka premaga žalost lahko otroci spremljajo Lukova čustva ob izgubi kužka Rona. Iskrena hvala Maši Črešnik, študentki prvega letnika Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, ki je ilustrirala obe slikanici,« še pove mlada ustvarjalka in poudari, da je resnica ena izmed najpomembnejših vrednot v življenju. »Menim, da moramo že pri najmlajših generacijah poudarjati pomen pozitivnih življenjskih vrednot. Upam, da s svojim delom lahko pomagamo mlajšim bolje razumeti svet in prispevati košček v mozaik k lepšemu otroštvu,« zaključi. Slikanice so odlično darilo za mlade bralce, saj so napisane z velikimi tiskanimi črkami. Še več pa izveste s klikom na: https://luka-bere.si/.

S. R.

#povezujemoposavje 
« Nazaj na seznam
»