Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Slikarska dela Marije Oven na ogled v Galeriji Krmelj

Objavljeno: Ponedeljek, 20.11.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_0194

V Galeriji Krmelj je na ogled slikarska razstava Marije Oven, članice DLLU Radeče in likovne sekcije Art Lipa KUD Budna vas.

V krmeljski galeriji, ki so jo uredili v nekdanjih prostorih enote sevniške knjižnice, so na ogled izbrana slikarska dela ljubiteljske slikarke Marije Oven iz Radeč.

»Umetnost je estetski doživljaj, ki odpira vrata v neznane svetove. Svet pa je tisti, po katerem se umetnost navdihuje. Največ po naravi in človeku. Veliko motivov iz narave najdemo tudi v likovnih delih Marije Oven, katere dela krasijo stene naše galerije,« je bilo slišati na odprtju razstave 7. novembra.

Zbrana na dogodku je nagovorila predsednica likovne sekcije Društva svoboda Krmelj Ana Hočevar, ki je med drugim povedala, da razstava nadaljuje tradicijo predstavitve ljubiteljskih slikarjev, ki ustvarjajo na vsakoletnih likovnih kolonijah v Krmelju v organizaciji že omenjene likovne sekcije. Likovna pedagoginja Elena Sigmund, ki je skupaj s hčerko Emilijo sodelovala v klavirskem recitalu, je spregovorila o motivih in slikarskih tehnikah radeške umetnice. Dobro obiskano prireditev sta z recitacijami popestrili predsednica krmeljskega društva Nevenka Flajs in članica društva Ksenija Vene, ki je skrbela tudi za povezovalne besede na prireditvi.

S. R., foto: Edi Jankovič

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»