Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Slikarska in fotografska razstava

Objavljeno: Ponedeljek, 14.10.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Likovna kolonija Krmelj 2019, razstava  (32)

Ena izmed stalnih udeleženk likovne kolonije v Krmelju je Barbara Pergovnik, ki je otroštvo in mladost preživljala v Krmelju.

Minuli četrtek je potekalo v prostorih Kulturnega doma Krmelj odprtje razstave slikarskih in fotografskih del, ki so nastala na letošnji enodnevni junijski XV. likovni koloniji Krmelj 2019.

Svoja dela razstavljajo: Stanka Bantan in Branka Vizler iz Hrastnika, Judita Rajnar iz Šentvida pri Stični, Sonja Grešak iz Leskovca pri Krškem, Marija Oven iz Radeč, Barbara Pergovnik iz Velenja, Antonija Petrič iz Ljubljane, Mojca Musar iz Šentjanža, Pavla Černigoj, Tanja Košar in Uli Rupret iz Sevnice, Nevenka Flajs in Irena Zgonc iz Brezja pri Krmelju, Matjaž Marinček iz Gabrovke, Nina Gole iz Križišča pri Krmelju ter Klementina Žvar, Gusta Mirt, Ana Hočevar iz Krmelja.

Na odprtju razstave so v kulturnem programu, ki ga je povezovala Ines Colner, nastopili učenke in učenci OŠ Krmelj ter Anika Medved na klavirju. Zbrane so nagovorili: mentor likovne kolonije Tone Zgonec in mentorica foto skupine Nevenka Flajs ter vodja likovne sekcije Društva Svoboda Krmelj Ana Hočevar. Društvo je pripravilo tudi projekcijo nastajanja razstavljenih del.

S. R., foto: T. Košar, S. Bantan

 
« Nazaj na seznam