Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Slikarska pahljača navdihov Marka Okorna

Objavljeno: Petek, 09.08.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Radogost, Marko Okorn, slikar, Sevnica (62)

Slikar Marko Okorn z ženo Nevenko, ki mu je pri umetniškem ustvarjanju v veliko spodbudo.

V sredinem zelo dobro obiskanem Radogost večeru na sevniškem gradu, ki ga že deveto leto oblikuje in vodi sevniški umetnik Rudi Stopar, je bil gost meseca slikar Marko Okorn iz Sevnice.

Radogost, Marko Okorn, slikar, Sevnica (78)

Kljub dopustniškim dnem je bilo odprtje slikarske razstave sevniškega ustvarjalca, ki ima radeške korenine, zelo dobro obiskana.

S slikarstvom se je ustvarjalec začel spogledovati leta 2007, ko se je vključil v likovno skupino Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica, ki je deset let delovala pod vodstvom likovnega pedagoga Toneta Zgonca iz Boštanja. Le-ta je v zgibanki, ki je del razstavljenih Okornovih del v grajskem oknu Radogost in v Stari galeriji med drugim zapisal: »Marko je realist z veliko potrpljenja do slikanja podrobnosti s tipično barvno paleto, ki ga razlikuje od ostalih ustvarjalcev, in tehniko slikanja, ki mu jo lahko mnogi zavidajo. Marko kot slikar ostaja zvest samemu sebi, je iskren v slikarskem izražanju, se ne pretvarja ali ravna po modi, je pošten do sebe in drugih.«

Doslej se je ustvarjalec, ki ustvarja v različnih slikarskih tehnikah, a najljubša mu je oljna, predstavil na več skupinskih razstavah, imel pa je tudi šest samostojnih razstav. O tokratni, sedmi samostojni razstavi Marka Okorna, je Rudi Stopar povedal: »Pričujoča razstava ni enostebelna vizura Okornovega slikarstva, pač pa ostaja tematsko mozaikasta pahljača vsakršnih trenutkov navdiha, ki gradi širino izpovedi ...«

S pevskim nastopom so »dobrokrušen večer«, kot ga je označil Stopar, s pevskim nastopom obogatile članice skupine Vokalnih 5 z Bučke ter navdušile z izborom zapetih ljubezenskih pesmi.

S. R.
« Nazaj na seznam