Časopis za pokrajino Posavje
6.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sožitje prazničnih zvokov

Objavljeno: Nedelja, 13.12.2009    Rubrika: KULTURA
Sožitje prazničnih zvokov Pod sožitje so se podpisali MePZ Viva Brežice, Vokalna skupina Solzice Glasbene šole Brežice ter instrumentalisti, ki so z zborovodkinjama Simono Rožman Strnad in Marjetko Podgoršek Horžen v soboto, 12. decembra zvečer, v župnijski cerkvi sv. Lovrenca izvedli koncert, ki so ga izvajalci naslovili »Sožitje prazničnih zvokov« ter dokazali, da glasba zbližuje, greje in povezuje tako izvajalce kot številne poslušalce.

V prvem delu koncertnega programa smo slišali izvedbo »NOVE MAŠE 1997« Damijana Močnika (1967) za mešani zbor, ženski zbor, tri trobente in soliste, ki so jo v domači cerkvi vrhunsko izvedli pevci in pevke obeh brežiških zborov ter instrumentalisti - na orglah Tamara Krajnc Stepišnik, na trobenti Boštjan Bone, Gregor Gubenšek in Rudolf Strnad ter solista sopranistka Marjetka Podgoršek Horžen in na trobenti Gregor Gubenšek.

V drugem delu programa so zapele pevke Solzic: J. Busta SALVE REGINA, E. Anjoua CRUX AVE BENEDICTA in A. Foersterja VEČERNI AVE ter pevke in pevci Vive: X. Sarasole AVE MARIA, A.L. Webra PIE JESU - solistki Vlasta Rožman in Irena Hribar - ter J. Rutterja NAJLEPŠI ČAS V LETU.V imenu izvajalcev se je Simona Rožman Strnad zahvalila za izvedbo koncerta v domači cerkvi župniku Milanu Kšeli, ki je vsem nastopajočim vrnil zahvalo in pohvalo za tako lep glasbeni, kulturni in predvsem duhovni večer.

N. J. S., foto: M. Tokić

« Nazaj na seznam