Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Stara galerija ne sameva

Objavljeno: Petek, 27.11.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
Nevenka Flajs, razstava, Stara galerija (4)

Triptih z naslovom Sevnica v fraktalni obliki

V razstavnih prostorih Stare galerije na sevniškem gradu se s svojimi slikarskimi deli predstavlja Nevenka Flajs iz vasice Brezje pri Krmelju, ki je kot lanskoletna prvakinja XIX. likovnega shoda Grad 2019 dobila priložnost, da se predstavi na samostojni razstavi.

Diplomirana grafična oblikovalka, fotografinja in likovnica del svojega časa rada nameni izražanju na slikarskem platnu, na katerem preizkuša nove možnosti likovnega izraza. V zadnjih letih se izraža skozi t. i. fraktalno risbo, kjer uporablja živahne barve, a v zadnjem času dajeta posebno noto njenim risbam črna in siva, ki delujeta zelo graciozno.

Lanskoletni naziv prvakinje likovnega shoda, ki ga je osvojila že leta 2014, je prejela za triptih Sevnica. Triptih z izbranimi barvnimi kombinacijami (zelena, modra, rjava, rumena, črna in oranžna) skozi prepletanja polj različnih oblik tvori likovni motiv sevniškega gradu, mostu, drevesa in ptice. Večino razstavljenih del je naslikala v lanskem in letošnjem letu.

Zaradi trenutnega zaprtja galerij razstava za obiskovalke in obiskovalce ni na ogled, a nam je uspelo narediti nekaj posnetkov, s katerimi vam želimo polepšati dan.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam