Časopis za pokrajino Posavje
20.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Strokovno vodstvo in koncert na Gradu Rajhenburg

Objavljeno: Sreda, 01.12.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
imperial
V nizu dogodkov, ki so se letos že zvrstili ob 140. obletnici prihoda menihov trapistov na grad Rajhenburg, v nedeljo, 5. 12., ob 16. uri vabijoše na strokovno vodstvo Trapisti in čokolada Imperial, sledil pa bo še koncert Tria Stretto.

Trapisti in čokolada Imperial
strokovno vodstvo
nedelja, 5. 12., ob 16. uri
Grad Rajhenburg 
vstop prost

Trapisti so na gradu Rajhenburg že leta 1896 začeli z industrijsko proizvodnjo čokolade, čokoladnih izdelkov in likerjev. Mnoge zanimivosti o trapistih in čokoladi vam bo na vodstvu odstirala Irena Fürst, avtorica razstave Trapisti v Rajhenburgu in upokojena kustosinja Muzeja novejše zgodovine Slovenije.

Udeležence vodstva ob koncu v muzejski trgovini čaka čokoladna pozornost, na policah pa bodo v luči prihajajočih prazničnih dni na voljo številni čokoladni izdelki KUNEJ Vino & Čokolada d.o.o.

Obvezne predhodne najave do sobote, 4. 12. 2021, do 13. ure na info@gradrajhenburg.si, 07 620 42 16 ali 051 390 648

Trio Stretto
koncert 
nedelja, 5. 12., ob 18. uri 
Romanska dvorana gradu Rajhenburg
brezplačne vstopnice

stretto2
Zasedba: Saša Siter – sopran / Estera Cetin – klavir / Kristian Ilić – violina

Trio Stretto, ki ga sestavljajo sopranistka Saša Siter, pianistka Estera Cetin in violinist Kristian Ilić, je v glasbeno deteljico strnilo njihovo dolgoletno prijateljstvo ter sodelovanje v glasbenih krogih, saj vsi trije delujejo kot profesorji na Glasbeni šoli Krško. Doslej so kot posamezniki sodelovali v najrazličnejših glasbenih sestavih kot solisti in člani komornih orkestrskih in zborovskih sestavov.

Beseda stretto v glasbenem svetu pomeni nekaj, kar se s povečano hitrostjo strne v veličasten zaključek. Ob raziskovanju in poustvarjanju različnih glasbenih zvrsti vas Trio Stretto najlepše vabi k poslušanju in doživljanju njihovega koncerta v čarobnem ambientu gradu Rajhenburg.

Vir: KD Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače

05.05.2020 | Redakcija

140-letnica v dobri kondiciji