Časopis za pokrajino Posavje
24.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ta veseli dan sevniške kulture

Objavljeno: Sreda, 04.12.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Ta veseli dan kulture v Sevnici (9)

Septet Fortuna je zapel ob glasbeni spremljavi.

Ta veseli dan kulture obeležujemo 3. decembra v spomin na rojstvo Franceta Prešerna, ki velja za največjega slovenskega pesnika.

Ob dvestoletnici pesnikovega rojstva, leta 2000, smo na pobudo Ministrstva za kulturo ta veseli dan kulture praznovali prvič. Od takrat dalje kulturne ustanove po vsej državi na ta dan brezplačno odprejo vrata svojim obiskovalcem z namenom spodbujanja zanimanja za različne zvrsti slovenske kulture.

Ta veseli dan kulture v Sevnici (15)

MePZ Lisca Sevnica

V Zvezi kulturnih društev Sevnica, v sodelovanju z območno izpostavo javnega sklada za kulturne dejavnosti, se s prireditvijo 3. decembra že tradicionalno pridružujemo praznovanju dneva slovenske kulture. Z različnimi ustvarjalnimi programi se predstavijo kulturna društva, skupine in posamezniki iz sevniške občine. Za letošnjo slovesnost smo na oder Kulturne dvorane Sevnica povabili vokalno skupino Fortuna iz Šentjanža, Mešani pevski zbor Lisca Sevnica in Mešani pevski zbor Zvon iz Boštanja. Koncertu, ki ga je povezovala Tanja Urek, je prisluhnil tudi župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, zbrane pa je v uvodu nagovoril predsednik ZKD Sevnica Jože Novak.

Ta veseli dan kulture v Sevnici (17)

MePZ Zvon

V preddverju dvorane smo na ogled postavili izbrana likovna dela Rudija Stoparja, Pavle Černigoj, Milene Roštohar in Nevenke Flajs z regijske razstave Oblo in oglato.

Vir: JSKD in ZKD Sevnica, foto: N. Nemec
« Nazaj na seznam