Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tamara Obrovac Transhistria Ensemble v petek na gradu Rajhenburg

Objavljeno: Četrtek, 28.07.2022    Rubrika: KULTURA Sporočilo
tamara-obrovac-transhistria-ensemble

Foto: Mare Milin

V atriju gradu Rajhenburg bo ta petek, 29. julija, nastopila ena najpomembnejših in najbolj vsestranskih umetnic s hrvaške glasbene scene Tamara Obrovac. Na tokratnem koncertu se bo predstavila z zasedbo Transhistria Ensemble.

S svojim prepoznavnim glasbenim izrazom, ki ga prežemajo vplivi istrske narodne glasbe in raba istrskega dialekta, Tamara Obrovac velja ne le za eno najpomembnejših in najbolj vsestranskih oseb s hrvaške glasbene scene, pač pa je ta odmevna pevka, flavtistka, skladateljica in avtorica besedil v zadnjih nekaj letih dosegla tudi veliko mednarodno priljubljenost. Sklada tudi glasbo za gledališče in film.

V alkemiji z izjemnimi glasbeniki Transhistria Ensemble, ki virtuozno in spontano spajajo sodobni jazz izraz z elementi istrske in mediteranske glasbe, dosega neverjetno lahkotnost glasbenega izraza. Njihovi nastopi so prežeti s spontanostjo, izvirnimi improvizacijami, svobodo in humorjem, pri čemer glas Tamare Obrovac poleg petja besedil z vokalizacijskimi vložki prevzema tudi vlogo dodatnega instrumenta. Prav naravno sozvočje različnih glasbenih form in improvizacije Tamaro Obrovac označuje za izjemno umetnico, ki je s črpanjem iz tradicije ustvarila oseben glasbeni izraz, po katerem je ostala prepoznavna in prisotna na svetovni glasbeni sceni.

Zasedba: Tamara Obrovac (Hrvaška), vokal, flavta, kompozicije / Uroš Rakovec (Slovenija), kitara, mandolina / Žiga Golob (Slovenija), kontrabas / Fausto Beccalossi (Italija), harmonika / Krunoslav Levačić (Hrvaška), bobni.

Tamara Obrovac Transhistria Ensemble
koncert iz cikla ARSonica 2022

Petek, 29. 7., ob 20.30
atrij gradu Rajhenburg


Cena vstopnice: 12 € v predprodaji, 14 € na dan koncerta

Koncertni cikel ARSonica 2022 sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

Vir: Kulturni dom Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

16.11.2020 | Redakcija

Postrv z zelišči

22.07.2022 | Sporočilo

Vrt in voda v poletnih mesecih