Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Teden ljubiteljske kulture v Brežicah: promenadna razstava na temo inštrumentalne glasbe

Objavljeno: Sobota, 16.05.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
image010

Promenadna razstava se nahaja na Kržičnikovi ulici v Brežicah od cerkve sv. Lovrenca proti Slomškovemu domu oz. obratno.

S petkom, 15. majem, se je začel Teden ljubiteljske kulture (TLK), ki ga obeležujejo po celi Sloveniji.

Vabljeni k ogledu spletnih vsebin TLK: https://www.facebook.com/tedenljubiteljskekulture/, tlk.jskd.si.
 
ZKD Brežice in JSKD OI Brežice sta pripravila PROMENADNO RAZSTAVO na temo INŠTRUMENTALNE GLASBE, ki je letos nosilka TLK-ja. Razstava se nahaja na Kržičnikovi ulici v Brežicah od cerkve sv. Lovrenca proti Slomškovemu domu oz. obratno. Vabljeni k ogledu v živo! Razstavljene so fotografije inštrumentalnih skupin iz brežiške občine: Dobovskih rogistov, tamburaških orkestrov KUD Oton Župančič Artiče in Glasbene šole Brežice ter vsi trije pihalni orkestri: Pihalna godba Pišece, Gasilski pihalni orkester Loče in Pihalni orkester Kapele.

Tudi v nadaljevanju obujamo ljubiteljsko kulturo na »Nastopajočem zaslonu« v Domu kulture Brežice, tokrat z večjim poudarkom na inštrumentalni glasbi, še pravijo na JSKD OI Brežice.

Društvo likovnikov Brežice se je na letošnji TLK še posebej temeljito pripravljalo, saj so člani svojo dejavnost povezali z glasbenimi inštrumenti: https://bit.ly/2WBi4VS.

Vabljeni tudi k sodelovanju na SPLETNEM FOTONATEČAJU JSKD: https://bit.ly/2WTn5Yw.

"Srčno pa upamo, da bomo lahko v naslednjih tednih zaživeli tudi v živo. Lepo pozdravljeni in upamo, da se kmalu vidimo!" na koncu še sporočajo z JSKD OI Brežice.

Vir: JSKD OI Brežice
« Nazaj na seznam