Časopis za pokrajino Posavje
30.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tekmovanje mladih glasbenikov GŠ Laško-Radeče

Objavljeno: Sreda, 12.02.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
Edvin-Jost-Ana_20200211_arhivBZ_m

Mladi tekmovalci Edvin, Jošt in Ana

Od 3. do 5. februarja je Glasbena šola Laško-Radeče pod pokroviteljstvom TEMSIG-a v Laškem organizirala 23. predtekmovanja mladih slovenskih glasbenikov v disciplini trobenta. Poleg omenjene discipline je tekmovanje na drugih glasbenih šolah potekalo še v disciplinah: rog, evfonij, tolkala, harmonika, tamburica, kitarski duo, klavirski duo ter komorne skupine z godali in klavirjem.

Učenci so tekmovali tudi v glasbenih disciplinah evfonij, tuba (GŠ Celje) in jazz solo (GŠ Kranj). V enoti Laško so tako gostili 128 učencev trobente iz slovenskih glasbenih šol. Za tako veliko število udeležencev so se organizacijsko dobro pripravili, za kar je GŠ Laško-Radeče prejela tudi mnogo pohval obiskovalcev in ocenjevalne žirije.

Tekmovali so naslednji učenci: Zala Kajtna Poženel, trobenta 1. a , Jernej Polanc, trobenta 1. b, učitelj Marko Razboršek in Edvin Hrvić ter Ana Kmetič, oba trobenta 1.b.,  Jošt Kavšek, trobenta 1. c,  in Tilen Lapornik, evfonij, 1. a, učitelj Boštjan Župevc. Vse učence je korepetiral Dejan Jakšič, ki je za tekmovanje pripravil tudi svojega učenca Gala Grosa, klavir-jazz solo, 1 kategorija. V disciplini evfonij, 1. a kategorija je tekmoval Krištof Kavšek pod mentorstvom učitelja Tonija Škalerja in korepetitorstvom Nine Mole. Na državno tekmovanje, ki bo v mesecu marcu, so se uvrstili: Jernej Polanc, Tilen Lapornik, Ana Kmetič, Jošt in Krištof Kavšek in Gal Gros.

Doroteja Jazbec, vir in foto: GŠ Laško-Radeče
« Nazaj na seznam