Časopis za pokrajino Posavje
8.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Teo Collori in Momento Cigano – koncert na Gradu Rajhenburg

Objavljeno: Sobota, 27.06.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_0843

Teo Collori in Momento Cigano

V petek je vrhunska zasedba Teo Collori in Momento Cigano pričarala gypsy swing vzdušje na Gradu Rajhenburg v okviru cikla Poletje na Gradu Rajhenburg 2020.

Skupina šteje pet glasbenih mojstrov, poimensko so to: Teo Collori na kitari, Marko Črnčec igra harmoniko, Matej Kužel klarinet, Metod Banko je virtuoz na kitari, Jošt Lampret pa iz kontrabasa izvablja neprecenljive zvoke.

Do sedaj so izdali 3 albume: Hot Club Piran, Kamerato muzikante in Molto Aligatore. Za svoj umetniški presežek so prejeli tudi nagrade. Obiskovalci koncerta so cd-je lahko tudi kupili na stojnici pri izhodu iz gradu.
DSC_0815

Teo Collori na kitariNa koncertu so med drugim zaigrali zanimivi in ritmično udarni skladbi z naslovom »Chase« ter »Inferno«; slednja je po besedah Tea Colloria »res nekaj posebnega«, na koncu pa so večer popeljali na še višji umetniški nivo in poželi ovacije s pesmijo »Tango«.

Collori je med koncertom dejal, da bodo predstavili svoje skladbe kronološko in s tem prikazali »evolucijo v smislu kompozicije, saj so vse skladbe avtorske«, je še poudaril. Sicer pa je Collori publiki namenil malo besed in še te so bile premišljene, saj je bil večer preprosto posvečen glasbi.

Publika se je nemudoma odzvala z aplavzom ob izjemno melodičnih in spevnih delih skladb, dobro razpoloženje ob rujni kapljici Hiše trt, vina in čokolade Kunej pa je bilo češnja na vrhu torte, s čimer je organizator celostno poskrbel za nepozaben gypsy swing večer. Občinstvu je bilo virtuozno muziciranje tako všeč, da so glasbenike z aplavzom povabili nazaj na oder. Z veseljem so publiki zaigrali še dodatek.

Večer je bil poln prijetnih ritmov, ki so ustvarjalna mešanica romske in swing glasbe, sam ambient Gradu Rajhenburg pa je večeru dodal svojevrsten pečat in vzdušje.

A. K.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

01.06.2020 | Sporočilo

Sonaravno obvladovanje visokih voda

22.07.2020 | Oglas

Otroške sobe