Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tomislav Jovanović – Tokac v soboto v KD Krško predstavlja svoj samostojni solistični projekt

Objavljeno: Četrtek, 23.03.2023    Rubrika: KULTURA Sporočilo
20221105-TokacEmanuela-promo-MarkoAlpner-v3-04

Tomislav Jovanović – Tokac in Emanuela Montanič

V soboto, 25. marca, ob 20. uri bosta v veliki dvorani Kulturnega doma Krško pevec in pisec besedil Tomislav Jovanović Tokac ter pianistka Emanuela Montanič predstavila njun skupen album Čudež. 

Tomislav Jovanović Tokac ni samo eden najbolj pronicljivih vokalov, temveč predvsem poet in skladatelj, pripovedovalec zgodb in avtor unikatnih melodij. Njegovo ustvarjanje se je z leti vidno razvijalo, oblikovalo ter vseskozi presenečalo z izvirnostjo in neusahljivo idejno svežino, kar potrjujeta tako obsežen opus avtorskih del v eni najboljših domačih glasbenih skupin Dan D kot njegova vloga mentorja ali producenta številnim novejšim zasedbam.

Nov, samosvoj solistični projekt zajema intimne, izpovedne, zrele in izvirne skladbe, ki jih je ustvaril v klavirskih aranžmajih z glasbeno sopotnico Emanuelo Montanič, sorodno dušo za črno-belimi tipkami. Konceptualne skladbe so zgodbe ljudi, zgodbe življenja, nekatere zabavne, druge žalostne, vsekakor tudi duhovite, malce čudaške in predvsem čustvene. Prav takšne, kot je življenje samo. Nežna klavirska spremljava daje Tokčevim besedilom in vokalni interpretaciji nove razsežnosti, ki poslušalce popeljejo tja, kjer ni (glasbenih) meja. 

Tokac in Emanuela
koncert
sobota, 25. 3. 2023, ob 20. uri
cena vstopnice: 25 €


Vir: Kulturni dom Krško
Foto: Marko Alpner
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte