Časopis za pokrajino Posavje
14.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tretja knjiga črtic izpod peresa Miroslava Mikelna

Objavljeno: Sreda, 16.09.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
zgodbe mojega saca III - Mirslav Mikeln (21)

Miroslav Mikeln s svojo tretje izdano knjižico Zgodbe mojega časa.

Na gradu Rajhenburg je Brestaničan, 88-letni upokojeni veterinar in dolga leta društveni in politični aktivist Miroslav Mikeln, minuli četrtek predstavil tretjo novo izdano avtobiografsko knjižico Zgodbe mojega časa III. Tako v zadnji kot v prejšnjih dveh knjižicah, ki sta bili izdani v letu 2011 in 2016, bralcem razkriva odraščanje v Celju in zatem Petrovčah, prigode v aktivni dobi zaposlitve, ki ga je najprej pripeljala v Krško in zatem v Brestanico na tamkaj v šestdesetih letih prejšnjega stoletja ustanovljeno veterinarsko postajo.

Mikeln, ki se je leta 1998 upokojil kot načelnik Medobčinskega inšpektorata Posavja, je tako v knjižici kot v pogovoru z Urošem Brezovškom v atriju gradu na humoren način nanizal vrsto prigod med opravljanjem veterinarske službe, dogodivščine v času
zgodbe mojega saca III - Mirslav Mikeln (2)
šolanja na Veterinarski fakulteti v Zagrebu ter služenju vojaškega roka v Bački Topoli, spregovoril pa tudi o lokalnem političnem preigravanju, družini, ki jo je ustvaril s soprogo Evgenijo, in ukvarjanjem s športom, ki ga je ne glede na že častitljiva leta aktivno rekreativno gojil vse do zadnjega januarja letos, ko si je pri igranju namiznega tenisa zlomil stegnenico.

Pestro življenjsko pot in iskrivost Miroslava Mikelna boste lahko razbrali tudi iz objavljenega pogovora, ki ga prinaša pred vas jutri izdana številka Posavskega obzornika. Sicer pa sta predstavitev tretje Mikelnove knjige poleg Brezovška in avtorja z glasbenimi vložki popestrila tenorist Marko Železnik in harmonikar Roman Drstvenšek, Sara Železnik s prebiranjem črtic in Margareta Marjetič s spremno besedo.

B. M.
« Nazaj na seznam