Časopis za pokrajino Posavje
2.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tudi v Brestanico se je vrnila pomlad

Objavljeno: Torek, 09.04.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Tudi v Brestanico se je vrnila pomlad

Na zadnji marčevski dan se je na brestaniškem gradu zvrstil 10. koncert Vrača se pomlad. Na fotografiji občinstvo in Vilinke med nastopom.

Sposodim si pomladni dan, ves sončen, nasmejan, kuštrav, razigran - je po pesniku povzela napovedovalka koncerta "Vrača se pomlad," Sara Železnik, ki je prav prikupno povezovala pesmi v pisan pomladni šopek. Res lep dan smo imeli zadnjo marčevsko nedeljo, ko sta v organizaciji vokalne skupine Svobode Brestanica Željka Smičibrada in Marko Železnik pela pesmi v dobrodošlico pomladi. Spremljala sta ju Nika Tkalec na klavirju in Miha Koretič s kitaro.

Kot gostje so nastopile pevke Vokalne skupine Vilinke. Pobožali so nas njihovi čisti, zveneči glasovi in vsi izvajalci skupaj so nam podarili prijeten, veder večer. Bil je to deseti koncert "Vrača se pomlad" zapovrstjo, za kar je najzaslužnejši Marko Železnik skupaj s svojimi pevskimi prijatelji. Vsi si želimo in upamo hkrati, da bodo pri nas na gradu tudi v bodoče zvenele prikupno vedre pesmi novim pomladim v pozdrav.

Margareta Marjetič, foto: J. U.
« Nazaj na seznam