Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Uspeh otroškega pevskega zbora OŠ Raka na regijskem tekmovanju v Semiču

Objavljeno: Petek, 19.05.2017    Rubrika: KULTURA    Ogledov: 1506Sporočilo
opz_raka 2
V petek, 12.5.2017, so pevci otroškega pevskega zbora Osnovne šole Raka na Regijskem tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov Dolenjske, Bele krajine in Posavja prejeli zlato priznanje.

Veselje pevcev OPZ Raka je bilo veliko, ko se je med njimi razširila novica o uspehu na tekmovanju. Po nastopu na 1. koncertu ob 15.30 so pevci odšli domov. Niso čakali razglasitve rezultatov in podelitve priznanj, ker je bilo slednje na vrsti komaj po 2. koncertu, ob 20. uri. Čakanje bi bilo za učence, ki so odšli na pot že ob 12.30, predolgo. 
 
opz_raka1
Pevci OPZ Raka vedo, da se priprave na tovrstna tekmovanja ne pričnejo mesec dni pred tekmovanjem, temveč mnogo prej, ko je potrebno svoje pevsko znanje pokazati na območni reviji in si s tem pridobiti vstopnico za nastop na tekmovanju. Vstopnico so si pevci pridobili z dobro oceno na območni reviji lani in letos, kar je bilo pogoj za prijavo na tekmovanje, potrebno pa je bilo še marsikaj izboljšati. Ker so vztrajno delali, uspeh ni izostal.
 
Poleg zlatega priznanja je OPZ Raka prejel posebno priznanje za  najboljši program, njihova zborovodkinja Bernardka Božič pa posebno priznanje za najboljšo zborovodkinjo debitantko. Ob priznanju so pevci in zborovodkinja spoznali, da se trdo delo in kolegialne spodbude za razvijanje kvalitete obrestujejo. Za vse pomoči so pevci in zborovodkinja hvaležni. Omenjena priznanja so  pohvala za dosedanje delo, od pevcev in zborovodkinje pa se pričakuje , da bodo enako in še bolj predano delali tudi v prihodnje. Ne vodi jih le želja po priznanjih; otroci  se ob petju dobro počutijo, s svojim talentom in pevskim znanjem pa bodo  bogatili družbo v različnih okoljih- kdor poje, slabo ne misli, pravi pregovor.  
 
Vir: Bernardka Božič, učiteljica na OŠ Raka in zborovodkinja, ter Milvana Bizjan, ravnateljica OŠ  
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki