Časopis za pokrajino Posavje
11.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Uspehi učencev Glasbene šole Brežice

Objavljeno: Petek, 03.07.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
149C0E~I

Tekmovalci GŠ Brežice: 1. vrsta: Karla Ogorevc, Jovana Pejkanović, Aljaž Vučajnk, Rok Veršec; na stopnicah: Tanita Lipar, Ian Šavrič in Anton Ajster; odsotna: Žan Krošelj in Jakob Jazbec

V letošnjem šolskem letu so učenci GŠ Brežice tekmovali na štirih različnih državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih. Prejeli so pet zlatih, eno srebrno in dve bronasti priznanji ter eno priznanje za udeležbo. Nekaj tekmovanj pa je zaradi pandemije odpadlo.

1b. Anton Ajster (pozavna) s profesorjemTonijem Škalerjem in korepetitorko Pierino Cavaliere Mrši

Anton Ajster (pozavna) s profesorjem Tonijem Škalerjem in korepetitorko Pierino Cavaliere Mršić

Na 16. mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu je učenka Jovana Pejkanović v predkategoriji A na klavirju pod mentorstvom profesorice Karoline Vegelj Stopar osvojila 1-12 nagrado. Prav tako je Karla Ogorevc v predkategoriji B na saksofonu pod mentorstvom profesorja Simona Širca osvojila 1-3 nagrado. Aljaž Vučajnk na trobenti se je v kategoriji 1a na 23. predtekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije pod mentorstvom profesorja Mirana Petelinca uvrstil na državno tekmovanje, kjer je prejel bronasto plaketo. Žan Krošelj je na tolkalih v kategoriji 1b na 23. predtekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije pod mentorstvom profesorja Gorana Goršeta prejel priznanje za udeležbo. Rok Veršec, Jakob Jazbec in Ian Šavrič na tamburici so se na 23. predtekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije uvrstili na državno tekmovanje, kjer so pod mentorstvom profesorice Anamarije Šimičić dosegli naslednje uspehe: Rok Veršec, kategorija 1a, srebrna plaketa, 2. nagrada; Jakob Jazbec, kategorija 1a, bronasta plaketa, in Ian Šavrič, kategorija 1c, zlata plaketa, 1. nagrada.
1c. Profesorica petja Mihaela Komočar Gorše in njena učenka Tanita Lipar

Profesorica petja Mihaela Komočar Gorše in njena učenka Tanita Lipar

Anton Ajster na pozavni, 1c kategorija, se je na 23. predtekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije uvrstil na državno tekmovanje, kjer je prejel zlato plaketo in 1. nagrado. 1. nagrado je osvojil tudi na mednarodnem spletnem tekmovanju v Beogradu. Njegov mentor je profesor Toni Škaler. Zelo pa smo se razveselili uspešno opravljenih sprejemnih preizkusov na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Svojo glasbeno pot bosta na srednji stopnji nadaljevala pevka Tanita Lipar (pod mentorstvom profesorice Mihaele Komočar Gorše) in Anton Ajster. Učence je na klavirju spremljala profesorica Pierina Cavaliere Mršić.

Učencem, njihovim mentorjem in korepetitorki čestitamo za dosežene uspehe.

Vir: GŠ Brežice, foto: Foto Rožman
« Nazaj na seznam