Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Uspehi učencev Glasbene šole Krško na državnem tekmovanju TEMSIG 2023

Objavljeno: Ponedeljek, 20.03.2023    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Ana Lesjak

Ana Lesjak ob spremljavi banda GŠ Krško

V glasbenih šolah okolice Ljubljane in Zasavja ter Akademiji za glasbo v Ljubljani je med 27. februarjem in 15. marcem 2023 potekalo 52. državno tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije.

Tekmovanje v disciplini Jazz solo je potekalo na Glasbeni šoli Litija - Šmartno in prvič so se ga udeležili tudi naši učenci. Ana Lesjak in Aljaž Pirc sta v kategoriji I. osvojila zlato in srebrno plaketo, Žiga Zakšek pa je zlato plaketo osvojil v kategoriji II. Poleg tega sta Ana in Žiga osvojila še absolutno III. nagrado. Njihov mentor je Miha Koretič, muzicirali pa so ob spremljavi banda naših učiteljev v sestavi Peter Urek, Sebastjan Podlesnik, Mitja Kuselj.

Disciplina Kitarski duo je potekala na Glasbeni šoli Domžale in naši kitaristki Ula Petan in Ida Sluga sta si priigrali bronasto plaketo. Njun mentor je Mitja Režman.

Pozavnisti so tekmovali v Glasbeni šoli Zagorje. Vrnili so se s sledečimi odličji - Gašper Baznik je v kategoriji I.b osvojil srebrno priznanje, Aljaž Pirc in Jaka Sotošek pa v kategoriji I.c srebrno in zlato priznanje. Slednji je bil tudi absolutno prvi. Naslednji dan so se v Trbovljah pomerili še tubisti, kjer je Urban Žičkar v kategoriji I.b osvojil zlato plaketo in I. nagrado, obenem pa prejel še posebno priznanje žirije za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Njihov mentor je Franc Arh.

V Logatcu in Cerknici pa so tekmovali trobentači in hornisti. Ožbej Kerin si je v kategoriji rog I.a priigral zlato plaketo. Njegov mentor je Marko Arh. Blaž Krajnc je v kategoriji trobenta I.c osvojil srebrno, Tia Štefanič pa v kategoriji trobenta II.a bronasto plaketo. Njun mentor pa je Matjaž Kaučič.

Vse trobilce je na tekmovanju na klavirju spremljal neutrudni Martin Šušteršič.

Vsem učencem, mentorjem, korepetitorju in članom banda iskreno čestitamo.

Vir: GŠ Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte