Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Uspehi učencev GŠ Brežice na državnem tekmovanju TEMSIG 2023

Objavljeno: Sreda, 15.03.2023    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Patrik Strniša, Daniel Rožman in Nino Martinovič (vsi trije tamburica), mentorica Anamarija Šimi

Patrik Strniša, Daniel Rožman in Nino Martinovič (vsi trije tamburica) z mentorico Anamarijo Šimičić in korepetitorko Pierino Cavaliere Mršić

V glasbenih šolah okolice Ljubljane in Zasavja ter Akademiji za glasbo v Ljubljani je med 27. februarjem in 15. marcem 2023 potekalo 52. državno tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije. 

Učenci Glasbene šole Brežice so osvojili sledeče rezultate:

Val Vučajnk je na harmoniki v 1b kategoriji pod mentorstvom Uroša Polanca, prof., prejel zlato plaketo (95 točk). Prav tako na harmoniki je Lara Mladkovič osvojila srebrno plaketo (93,67 točk). Njen mentor je Niko Ogorevc, prof. Tekmovanje za harmonikarje je potekalo v GŠ Kamnik.

Tekmovanje v disciplini trobenta je potekalo v GŠ Cerknica. Tekmovala sta dva učenca GŠ Brežice. Aljaž Vučajnk je v 1b kategoriji pod mentorstvom Mirana Petelinca, prof., osvojil bronasto plaketo (88,67 točk). Enako število točk in bronasto plaketo je v 1a kategoriji osvojila Pia Škaler. Njen mentor je Toni Škaler, prof.

V disciplini tamburice so v 1a kategoriji pod mentorstvom Anamarije Šimičić, prof., tekmovali trije učenci GŠ Brežice in dosegli sledeče rezultate: Daniel Rožman je osvojil zlato plaketo in 1. nagrado (96,33 točk) ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe, Nino Martinovič je osvojil srebrno plaketo (91,33 točk), Patrik Strniša pa bronasto plaketo (89,33 točk). Tekmovanje je potekalo v GŠ Litija-Šmartno.

Vsi učenci so nastopili ob klavirski spremljavi Pierine Cavaliere Mršić, prof.

V GŠ Vrhnika je potekalo tekmovanje v disciplini klavirski duo. Učenca Julija Ferenčak in Miha Knez sta v 1a kategoriji pod mentorstvom Darije Stanović, prof., osvojila zlato plaketo (96,33 točk).           

Učencem, mentorjem in korepetitorki čestitamo za izvrstne rezultate!

Vir: GŠ Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte