Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ustvarjalno pisanje z Natašo Jenuš

Objavljeno: Sreda, 27.11.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
IMG_20191122_171101 (Large)
V petek, 22. 11. 2019, smo v e-učilnici Knjižnice Brežice možgane napenjali malo drugače. Zbrali smo se tako ljubitelji pisanja kot tisti, ki si to še želijo postati.

S pomočjo Nataše Jenuš smo preko iger izvajali različne tehnike, s katerimi pozornost usmerimo v iskanje ustreznih besed. Iskali smo besede, ki se končajo na določeno črko, in glagole, ki se na določeno začnejo; naštevali pojme in se igrali kalodont. Zbranost in usmerjenost misli na lepše oblikovanje povedi sta se opazno povečali in pričeli smo s pisanjem besedil.

Za pisanje posameznega besedila smo imeli na voljo nekaj minut. Nato je vsakdo svoje besedilo prebral ostalim. Opazili smo zanimive podobnosti in razlike, povezane tudi z značilnostmi določene generacije.

Z vsakim besedilom smo bolje izražali lasten slog in zanimanje. Nekateri so se odločili, da zaplavajo v vode poezije. Drugi so se razveselili glasnega branja in besedila pisali vse bolj dramsko. Izlivanje vtisov in čustev na papir je med prisotnimi stkalo posebne ustvarjalne vezi.

Ela Gaborovič, odnosi z javnostmi
« Nazaj na seznam