Časopis za pokrajino Posavje
24.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Brežicah odmevale Čudežne pesmice

Objavljeno: Ponedeljek, 09.03.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
POJOCI SONČKI

Pojoči sončki iz OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova in Podružnične šole Kapele

4. in 5. marca se je v Domu kulture Brežice z dvema koncertoma odvila 9. območna revija predšolskih in mlajših šolskih otroških pevskih zborov, ki nosi naslov Čudežne pesmice.

5.3 (1)

Skupna pesem vseh nastopajočih na drugem koncertu

Oba dneva je pred nabito polno dvorano nastopilo po pet zborov iz vrtcev oz. šol v občini Brežice. Na prvem koncertu so se predstavili: otroški pevski zbor Sončki iz vrtca pri OŠ Globoko (zborovodkinja Vesna Živič, glasbena spremljava: Orffova skupina OŠ Globoko) s pesmimi Dežek trka, Moj očka ima konjička dva in Čičiphu; Najdihojčki iz vrtca Najdihojca pri OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova (zborovodkinja Jožica Ogorevc, spremljava na klavirju in harmoniki: Mateja Rožman Lubšina, na flavti: Tina Škaler, na pozavni: Toni Škaler) s pesmimi V juho sem padel, Mož poseje repo in Moje želje; mlajši otroški pevski zbor OŠ Globoko (zborovodkinja Maja Sakelšek, glasbena spremljava: Orffova skupina OŠ Globoko) s pesmimi Nov predpasnik, Izidor ovčice pasel in Cici himna; Otroška prepevalnica iz OŠ Artiče (zborovodkinja Ela Verstovšek Tanšek, spremljava na klavirju: Stanka Turšič Pungerčar) s pesmimi Imam dolino zeleno, Pedenjhišica in Kdo živi v tej hišici ter Pojoči sončki iz OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova in Podružnične šole Kapele (zborovodkinja Mateja Rožman Lubšina, spremljava na klavirju: Brina Lubšina, glasbena spremljava: Orffova skupina) s pesmimi Pomladna, Ljub'ca moja in Če bi živeli v pradavnini.

Na drugem koncertu so nastopili: Pikapolonice iz vrtca Pikapolonica pri OŠ Cerklje ob Krki (zborovodkinja Katja Mavrin, spremljava na harmoniki in ukulele: Jasmina Vučič) s pesmimi Sinička se je vsedla, Sonce in dežek in Čin, čin, čin, drežnica; zborček Mavrica iz vrtca Mavrica Brežice (zborovodkinja Tamara Lipar, spremljava na klavirju: Eva Unetič) s pesmimi Čin, čin, čin, drežnica, Srečali smo mravljo in Potoček, postoj in povej; pevski zbor prvošolci iz OŠ Brežice (zborovodkinja Darja Kalin, spremljava na klavirju in harmoniki: Maja Zorič) s pesmimi Pevska žabica, Sitna žabica in Žabja zgodba; Otroška prepevalnica iz OŠ Maksa Pleteršnika Pišece (zborovodkinja Romana Žnideršič, spremljava na klavirju: Dejan Jerončič) s pesmimi Jaz sem mali Beatles, Venček Mojčinih pesmi in Papjev ter Glasbena ustvarjalnica iz OŠ Bizeljsko (zborovodkinja Tina Krmpotič, spremljava na citrah: Rok Beričnik, na kljunasti flavti: Anja Lipej, glasbena spremljava: Glasbena ustvarjalnica, Orffova glasbila) s pesmimi Sijaj, sijaj, sončece, Lepo je pomlad' na svet in Pastirče mlado.

Ob koncu se je vodja JSKD OI Brežice, ki je bil organizator obeh koncertov, Simona Rožman Strnad zahvalila vsem zborovodkinjam. Oba koncerta je povezovala Veronika Strnad.

R. R., foto: Vladimir Bogovčič
« Nazaj na seznam