Časopis za pokrajino Posavje
5.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Brežicah začeli poletne torkove filmske večere

Objavljeno: Sreda, 08.07.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
1_kino_na_grajskem_dvoriscu (13)

Kino je potekal v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom, obiskovalci so si ob prihodu razkužili roke in sedeli na primerni razdalji.

S francosko romantično dramo Moj najboljši profil se je v torek zvečer odvil letošnji 1. kino na grajskem dvorišču v organizaciji Posavskega muzeja Brežice.

Po besedah direktorice PMB Alenke Černelič Krošelj so veseli, da imajo že od 10. junija na grajskem dvorišču postavljen šotor in tako zagotovljeno streho nad glavo, da lahko nemoteno potekajo dogodki, ki se jih je do zdaj tudi že nekaj odvilo. "Upamo, da se bomo lahko normalno videvali čez poletje, ob torkih v kinu, ob četrtkih pa na kakšnem koncertu," je dejala. Zahvalila se je Tobiji Medvedu iz Rogaške Slatine, ki bo v tem poletju že šesto sezono zapored skrbel za predvajanje zelo zanimivih in tudi družbeno angažiranih filmov.

1_kino_na_grajskem_dvoriscu (14)

Direktorica PMB Černelič Krošljeva in vinar Molan

Moj najboljši profil je zgodba o ljubezni, hrepenenju in osamljenosti v dobi družabnih medijev z Juliette Binoche v vlogi ženske, ujete med fantazijo in resničnostjo. V nadaljevanju sledijo še naslednji filmi: Zvezda je rojena (14. 7.), Dvanajsti mož (21. 7.), Vsi proti vsem (4. 8.) ter Bolečina in slava (11. 8.).

Vsak kino bodo tudi letos spremljali vinarji večera, prvi je bil Andrej Molan oz. Vinska klet Molan z Anovca pri Zdolah.

Oddaja Dobro jutro na obisku v PMB

Včeraj zjutraj so imeli v Posavskem muzeju na obisku tudi ekipo televizijske oddaje Dobro jutro na RTV oz. v tem času poimenovane Poletno jutro. Osrednja tema prispevka je bila predstavitev projekta Črno-belo bogastvo s Krškega polja - samooskrbna, podjetniška in turistična priložnost. Če ste jo zamudili, si jo lahko ogledate na tej povezavi.

R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam