Časopis za pokrajino Posavje
16.01.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Cerkljah so se slišale »Vse naše pravljice«

Objavljeno: Torek, 24.04.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
letni_koncert_mepz_cerklje_ob_krki_vse_nase_pravljice32

Peti letni koncert MePZ Cerklje ob Krki je minil v znamenju otroških pravljic.

Mešani pevski zbor Cerklje ob Krki je minulo nedeljo v dvorani gasilskega doma v Cerkljah priredil svoj 5. letni koncert, ki je bil tokrat namenjen vsem tistim mladim in mladim po srcu, ki imajo radi pravljice oz. pesmi iz njih.

Koncert z naslovom »Vse naše pravljice« je minil v zelo prijetnem vzdušju, ki so ga s prepevanjem različnih pesmi iz vsem znanih pravljic obogatili tako člani MePZ Cerklje ob Krki z zborovodjem Andrejem Resnikom kot tudi otroški pevski zborček s Skopic. S pesmijo Vse naše pravljice (Pustite nam ta svet) so koncert začeli in končali, vmes pa so se zvrstile še Maček Muri, Čebelica Maja, Bila je huda mravljica, Kekčeva pesem, Gasilec Samo, Moj prijatelj, Piki Jakob, Sreča na vrvici, Pika Nogavička, Can you feel the love tonight, Lepši svet, Halleluyah in Uspavanka za Evo.

Pesmi je priredil Resnik, vezno besedilo sestavil domači župnik mag. Janez Žakelj, prebiral David Križman, ki je skupaj z otroki odkrival znane in malo manj znane skrivnosti pravljic, za sceno sta poskrbela Guni Fabjančič in Simona Predanič, na cajonu je pevce spremljal Julijan Andrejaš, na klavirju pa Jernej Fabijan. Dvorano so zapolnile predvsem družine z otroki, ki so uživali in tisti trenutek z mislimi skočili v svet najlepših pravljic za otroke.

R. R.
« Nazaj na seznam