Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V drugi epizodi literarnega podkasta Ob skodelici kave predstavljajo Tanjo Cedilnik

Objavljeno: Torek, 14.03.2023    Rubrika: KULTURA Sporočilo
obskodelici005

Darja Dobršek in Tanja Cedilnik

Literarni podkast Ob skodelici kave je namenjen neuveljavljenim literarnim ustvarjalkam in ustvarjalcem. V drugi epizodi se voditeljica Darja Dobršek pogovarja s simpatično Tanjo Cedilnik, pedagoginjo na Osnovni šoli Leskovec pri Krškem, ki v prostem času pripoveduje zgodbe in tudi kakšno zapiše.

Tanja nam v epizodi zaupa, kje dobi inspiracijo za svoje zgodbe: “Otroške pesmice, ki jih zapišem, pridejo iz dogodivščin, nekaj kar se je zgodilo ali pa kar sem mogoče doživela.” Ena od inspiracij je bila tudi njena hčerka Brina, ki prav tako kot njena mati, piše zgodbe in jih tudi pripoveduje. “Brina je imela velikokrat angino, tako sem naenkrat rekla – joj, Brina in angina.”
obskodelici003

Tanja CedilnikV epizodi se dotakneta več tematik. Med drugim govorita o pripovedništvu in kamišibaju, japonski umetnosti. Kamišibaj je pripovedovanje zgodb ob slikah, slike pa so v lesenem butajčku, odru. Tanja je s kamišibajem pripovedovala tudi samostojno, v okviru Društva Imstori in v sodelovanju z JSKD OI Krško v septembru in navdušila zbrane otroke in njihove starše.

Dotakneta pa se tudi teme o negotovosti, s katero se soočajo marsikateri ustvarjalci. Zato je epizoda vredna poslušanja četudi ne pišete.

V epizodi, ki so jo posneli v Valvasorjevi knjižnici Krško, Tanja predstavi tudi tri svoja dela: kamišibaj z uganko in zgodbo o medvedu ter otroški pesmici Pri Molovih in Kontrabas.

Tretjo epizodo Ob skodelici kave lahko pričakujemo tretji torek v tem mesecu, ko bomo spremljali nove voditelje in nove goste. Urednica podkasta Klara Eva Kukovičič zagotavlja, da bo ravno zaradi tega vsaka epizoda posebna in drugačna. Za video in avdio pa bosta še vedno skrbela Jaka Ceglar in Anina Čargo.Vir: Društvo Imstori
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte