Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Knjižnici Brežice praznovali tudi z Zverjaščkom

Objavljeno: Ponedeljek, 22.11.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Mladinski oddelek Knjižnice Brežice

Mladinski oddelek Knjižnice Brežice

Če ob vstopu v Knjižnico Brežice takoj zavijete levo, na srčno stran, vas kratek hodnik vodi do pisanih hišic in počivalnih vreč mladinskega oddelka. Med knjižnimi policami in platnicami knjig mladi bralci najdejo raznovrstno gradivo, tudi slikanici Zverjasec in Zverjašček, avtorice Julie Donaldson. Obe sta zelo brani in izposojani. Slednje je bilo tudi odločilno, da smo mlajšega med njima, to je Zverjaščka, povabili v goste. Zaradi trenutnih razmer sicer ne prav v knjižnico, pač pa v spletno okolje.

To smo storili v prazničnem tednu slovenskih splošnih knjižnic, v četrtek, 18. novembra 2021. 17. uro smo določili za premierno predvajanje predstave v izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana. Spremljali smo Zverjaščka, ki se je v gozd prvič odpravil sam, brez očetovega varstva. Toda gozd je bil poln zgodb o veliki zlobni miši. Razlogov, da ne gre ven, pa torej ogromno. A je vseeno šel. Kar se mu je na začetku zdelo najhuje, je kmalu postalo manj hudo, nazadnje celo prijetno. Spoznal je, da se je o stvareh treba prepričati na lastne oči in da je premagati strah nekaj, za kar ni treba veliko. Le ščepec radovednosti, predvsem pa poguma.
Zverjašček v Knjižnici Brežice

Zverjašček v Knjižnici Brežice


Do predstave so naši mladi člani in uporabniki ter drugi dostopali na YouTube kanalu izvajalcev predstave, vsebino pa so si lahko ogledali še 48 ur po dogodku. V tem času smo zabeležili več kot 550 ogledov.

Veseli smo, da nam je tudi na ta način uspelo sooblikovati letošnji praznični teden, katerega rdeča nit je bila preprosta, a neizmerno pomembna. To je BRANJE. Naj vas spremlja na vsakdanjih poteh, slednje pa naj vas kar največkrat vodijo tudi v knjižnico.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

18.07.2019 | Redakcija

Hiša iz lesa, slame in gline

27.05.2019 | Oglas

Kako hitro do specialista?