Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Knjižnici Brežice vstopili v teden splošnih knjižnic

Objavljeno: Torek, 26.11.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
IMG_6762
Na knjižnih policah splošnih knjižnic lahko mladi bralci najdejo mnoge pravljice. Knjižnice smo tako dom številnim knjižnim junakom. Knjižničarji menimo, da pravljični junaki oživijo ob vsakem branju. Obstajajo različne knjige zgodb in pravljic z mnogimi junaki. V nekaterih zgodbah pa se srečajo junaki iz različnih knjig. Ena takšnih je knjiga 1001 pravljica Lile Prap.

Omenjena pravljica je oživela ob lutkah lutkovne skupine Bobek. V zgodbi sta deček in deklica srečala volka, čarovnico, medvede, palčke in druge junake, ter nas popeljala skozi posebno branje knjige, kjer si bralec lahko spremeni konec zgodbe. Vabimo vas, da si v knjigi 1001 pravljica sestavite svojo pravljico.

Predstava je bila uvod v prazničen teden, ki je pred nami. V sredo, 20. novembra, namreč praznujemo dan slovenskih splošnih knjižnic, ob tem dnevu v knjižnici pripravljamo pester program za vse generacije. Vabimo vas k obisku knjižnice in sodelovanju na naših druženjih ob knjigi ali drugih dejavnostih. Naj bo teden, ki prihaja, čas za zgodbe.

Andreja Dvornik, bibliotekarka

Prihajajoči adventni čas

IMG_6960 (Large)
Predzadnji novembrski četrtkov večer smo v Knjižnici Brežice organizirali delavnico Prihajajoči adventni čas. Advent ali adventni čas je čas pričakovanj pred prazniki. V želji, da bi lažje pričakali praznične dni, smo v knjižnici pripravili delavnico izdelovanja adventnih dekoracij.

Delavnica je v prostore knjižnice privabila ustvarjalce različnih generacij, ki so združili moči, znanje in ustvarjalne ideje. V Dvorani Savice Zorko so polne mize zelenja in ostalih naravnih materialov (storži, šipek, mah, razne ciprese, obodi …) pri vseh vzpodbudile mnogo idej in pričeli smo z ustvarjanjem. Nekateri so se prvič preizkusili v pletenju zelenja na obod venčka. Uporaba materialov, lepljenje ter pletenje so prinesli vidne rezultate, nastajali so izdelki, ki bodo krasili praznične domove in knjižnične prostore.

Ves pretekli teden je bil za knjižničarje splošnih knjižnic prazničen, saj smo 20. novembra praznovali dan slovenskih splošnih knjižnic in teden zaključili z razstavo zelenih knjig. Razstavo si lahko ogledate in želeno gradivo izposodite.

Mnogo idej se skriva med platnicami. Lep obisk in veseli obrazi udeležencev ob ustvarjanju in odhodu so nam v vzpodbudo k pripravi priložnosti za snovanje novih idej. Vsi smo si bili enotni, da se naslednje leto ponovno vidimo.

Andreja A. Kos, Knjižnica Brežice
« Nazaj na seznam