Časopis za pokrajino Posavje
23.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Kostanjevici na festivalu kulture tudi »Demolišni«

Objavljeno: Petek, 06.07.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
kostanjevica na krki (3)

Mladinsko društvo Kostanjevica vabi na pester dvodnevni kostanjeviški festival, sestavljen iz gledaliških predstav in koncertov (foto: arhiv)

V večernih urah 6. in 7. julija bo Kostanjevica na Krki prizorišče dvodnevnega kulturnega festivala, sestavljenega iz gledaliških predstav ter koncertov. Festivalsko dogajanje se bo odvijalo na dveh lokacijah, in sicer v Galeriji Božidar Jakac ter na travnati površini med Lamutovim likovnim salonom in tamkajšnjo pošto.

Nocojšnje dogajanje bodo ob 19.45 v Galeriji z nastopom otvorile članice tamkajšnejga aktiv kmečkih žena, čemur bo sledila gledališka predstava Naj gre vse v pi ali kako sem si zapomnil 3141 decimalk. Gre za večkrat nagrajeni avtorski projekt dramskega igralca in voditelja oddaje Male sive celice, brestaniškega rojaka Nika Škrleca, ki je tudi državni prvak v recitiranju števila pi. Navedeni predstavi bo na travniku pri Lamutovem salonu ob 21.45 sledil koncertni del, na katerem bodo nastopili LUTO, MRFY in Them Moose Rush.

Večerno sobotno dogajanje v Galeriji bo sestavljeno iz dveh gledaliških predstav, in sicer ob 19.00 predstave v angleščini My father held a gun (Moj oče je nosil puško), v izvedbi pripovedovalcev Sahanda Sahebdivanija in Raphaela Rodana, ob 20.30 pa predstave v slovenščini Jetniška balada ljubljanskega Mini teatra. Gostovanje tujih pripovedovalcev sofinancira mreža FEST-a (Federation for European Storytelling), pri čemer sodelujejo Pripovedovalski festival, Vodnikova domačija, Kulturno društvo Fabularij iz Krškega, Galerija Božidar Jakac in Festival Kulture Kostanjevica. V sobotnem koncertnem delu bo pri Lamutovem salonu ob 21.45 kot prva nastopila priljubljena domača rockovska zasedba Demolition group, po njej pa bosta koncertrirala še Svemirko in AMNxSBO.

Organizator, Mladinsko društvo Kostanjevica na Krki, vas vabi, da se udeležite pestrega dogajanja na otoku.

B. M., vir: Mladinsko društvo Kostanjevica
« Nazaj na seznam