Časopis za pokrajino Posavje
13.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Krškem odprl vrata Pevski studio Anja

Objavljeno: Torek, 04.09.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
pevski studio anja kramar (29)

Anji nudi vso podporo pri delu tudi življenjski sopotnik, pianist Peter Urek, ki poleg poučevanja v krški glasbeni šoli redno gostuje na odrih tako doma kot v tujini.

Minulo soboto je v krogu učenk, pevk vokalne skupine, njihovih najbližjih, prijateljev, podpornikov in svojcev v krškem Hotelu City vrata zasebnega glasbenega studia odprla mag. glasbene pedagogike Anja Kramar.

pevski studio anja kramar (14)

Ob spremljavi Robija Petana del pevske zasedbe, po novem imenovane Gloss, med nastopom

Natančneje: Pevskega studia Anja, v katerem bo vsestranska glasbenica in glasbena pedagoginja nudila pevsko izobraževanja tistim, ki želijo bodisi začeti s šolanjem solo petja bodisi tega nadgraditi, izpopolniti svoje pevsko znanje. Kramarjeva je sicer v širši javnosti poznana kot odlična violinistka, vokalistka in solistka v različnih zasedbah, predvsem pa je javnost navdušila kot vodja Vokalne skupine POP-si, ki je do ustanovitve Anjinega studia delovala pri enako imenovani zasebni glasbeni šoli v Krškem. Ker želi petja željnim Kramarjeva ponuditi več, se je odločila za samostojno pot delovanja v sklopu novoustanovljenega pevskega studia, v katerem bo poučevala v popoldanskih urah, saj v dopoldanskem času kot magistrica glasbene pedagogike poučuje glasbeno umetnost na Osnovni šoli Raka.

V njenem studiu bo tako tudi v prihodnje delovala zgoraj omenjena vokalna skupina, ki je že v prvem letu delovanja pod njenim vodstvom osvojila srca ljubiteljev glasbe, le da se bo po novem imenovala GLOSS, v prevodu sijaj, kar ji tudi v vseh pogledih pritiče. Del vokalne skupine je s pesmimi popestril tudi sobotno otvoritev pevskega studia v medetaži Hotela City, v katerem bo Kramarjeva individualno poučevala vokalno in dihalno tehniko, nego glasu, vaje za večglasno petje, pevsko improvizacijo, uporabo mikrofona ipd. (več o Anji Kramar in njeni glasbeni poti v eni izmed prihodnjih številk časopisa Posavski obzornik).
#PosavjeB. M.
« Nazaj na seznam
»