Časopis za pokrajino Posavje
20.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V krškem parku cirkuška akrobatska predstava

Objavljeno: Sobota, 30.06.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
ana desetnica 2018 (9)

Iz predstave Pot v Tadam

Tudi letos se je na pragu poletja Krško v organizaciji Kulturnega doma in Valvasorjeve knjižnice pridružilo družini mest »Desetničarjev«, saj v teh dneh v njem gostuje mednarodni ulični festival Ana Desetnica, v Krškem poimenovan Ana Krška. Minuli četrtek sta se na Trgu Matija Gubca zvrstili dve predstavi, sinoči pa je sklop uličnega gledališkega dogajanja zaokrožila akrobatska predstava v krškem parku v starem mestnem jedru.

Na ploščadi pred hramom kulture je kot prva izmed dveh nastopajočih zasedb v zgodnjem četrtkovem večeru uprizorila predstavo Pot v Tadam mednarodna trojica izkušenih uličnih gledališčnikov Anja Bezlova, Justin Durel in Alla Abramova, ki je gledalce popeljala na pravcato pustolovščino, avanturistično iskanje kraja Tadam, kjer naj bi bil zakopan zaklad. A pot do neznanega kraja je dolga in nevarna, vodi prek gora in brzic, pri čemer si po napornem plezanju po skalah pomagajo tudi z letev zgrajenim letalom in ladjo …

ana desetnica 2018 (1)

Igralci Šugla gledališča

Drugo četrtkovo predstavo so uprizorili člani Šugla gledališča ali Gledališča Ana Monro iz Ljubljane, ki je zaenkrat edino v Evropi, ki deluje na področju promocije in razvoja uličnega gledališča, zadnjih deset let pa tudi izobraževanja mladih ter strokovnega kadra in mentorjev. Poleg poletnega festivala Ana Desetnica je Šugla tudi organizator jesenskega uličnega festivala Ana Plemenita ter zimskega mednarodnega gledališča Ana Mraz. Na letošnji krški Ani Desetnici so uprizorili predstavo Kar nosimo, ki ponazarja prvinskost človeka in njegove dimenzije v odnosu z naravo in okoljem, vedenjske vzorce, delo, breme … In kdor slednjega premaga, je zmagovalec.

V soboto je šlo za enourno pohodno cirkuško predstavo z naslovom Sledi mi, izvedla pa sta jo Ward Mortier in Thomas Decaesstecker.

B. M.
« Nazaj na seznam