Časopis za pokrajino Posavje
15.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V KUD Budna vas novi izzivi in pesniška zbirka

Objavljeno: Torek, 23.02.2021    Rubrika: KULTURA Redakcija
KUD Budna vas (1).

Občni zbor KUD Budna vas je potekal v kulturni dvorani in prek spletne povezave.

V minulem sobotnem večeru je potekal v kulturni dvorani v Šentjanžu in prek spletne povezave letni občni zbor KUD Budna vas, ki ga je v uvodu z zapeto ljudsko pesmijo popestrila skupina ljudskih pevk Solzice.

KUD Budna vas (2)

Predsednica društva Tadeja Dobriha

»Pevke, ki so članice našega društva, so se zbrale pri vodji skupine Magdi Sigmund v Budni vas ter nam polepšale uvod v srečanje,« pripoveduje predsednica društva Tadeja Dobriha ter v nadaljevanju predstavi delovanje vseh treh sekcij – likovne, pevske in literarne – ter načrt dela za letošnje leto. »Članica Vanda Gorenjc je podala predlog, da bi naše društvo sodelovalo na poletni proslavi v Murencah, vasici pri Šentjanžu, z razstavo slikarskih del. Največ pozornosti pa je bilo namenjeno še ne izdani pesniški zbirki Odsevi srca, v kateri s svojimi pesniškimi stvaritvami sodelujejo Marjetka Florjančič, Renata Kuhar, Eva Keber in Marija Bajt,« izpostavi sogovornica še knjižno delo, ki ga nameravajo predstaviti v okviru krajevnega praznika v Šentjanžu ali na samostojnem dogodku. V enem izmed dejavnejših društev v KS Šentjanž in v sevniški občini so ponosni tudi na letošnje Prešernovo priznanje Zveze kulturnih društev Sevnica.

Občni zbor KUD Budna vas se je zaključil s pohvalami na račun dobrega dela, ki sta ga med drugim izrekli vodja sevniške izpostave JSKD Katja Pibernik in Eva Urh kot predstavnica KŠTM Sevnica (obe sta prisostvovali srečanju prek spletne povezave zaradi trenutnih epidemioloških razmer).

S. R., foto: P. P.

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam