Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Kulturni dom Krško nocoj prihajajo Kure

Objavljeno: Torek, 21.12.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
kure
​Velika dvorana Kulturnega doma Krško bo nocoj, 21. 12., ob 18. uri gostoval družinski muzikal po motivih Lile Prap 'Kure?!'. Predstava je za Rumeni abonma in izven.

Režija: Andrej Jus / Igrajo: Nuška Drašček, Srđan Milovanović, Maša Tiselj, Goro Osojnik / Produkcija: Hiša kulture Celje

Novoizvaljeni piščanček razveseli Ata Petelina, Mamo Kokoš ter celotno kurjo družino. Zvedavo Malo pišče raziskuje svoje ptičje korenine, dinozavrske prednike in pravljičnega petelinjega zmaja, medtem pa spoznava tudi manj prijetne plati življenja v Rezikinem kurniku.

Zgodbo in like so navdihnile knjige svetovno znane pisateljice in ilustratorke Lile Prap, ki je tudi soavtorica besedil pesmi. Glasbo je napisal Leon Firšt, eden najprodornejših slovenskih skladateljev mlajše generacije, scenarij pa dramaturginja Nuša Komplet Peperko.

Na vseh prizoriščih Kulturnega doma Krško so skladno s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk. Javnih kulturnih prireditev se lahko udeležijo le osebe, ki izpolnjujejo pogoj PCT.

Vir: KD Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

27.06.2021 | Redakcija

Vzgoja postrvi v ribogojnici

07.05.2020 | Redakcija

Dovolite, da vas zapelje Ford