Časopis za pokrajino Posavje
18.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V modrino odet mažoretni večer

Objavljeno: Ponedeljek, 13.11.2017    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_1627

V sevniškem športnem domu se je odvijal mažoretni večer z zanimivimi glasbenimi gosti - z vokalistom Isaacom Palmo, Godbo Sevnica in Godbo SŽ.

V minulem sobotnem novembrskem večeru so se v sevniškem športnem domu predstavile vse sekcije sevniških mažoret, ki delujejo v okviru Društva Trg Sevnica.

Nastopile in navdušile so najmlajše mažorete, skupina »cici A« in »cici B«, pod vodstvom svojih trenerk Anje Popelar in Nuše Kranjc ter Monike Seničar in Larise Očko. Mažoretni večer so obogatile tudi nekoliko starejše članice, ki delujejo v skupini »junior« pod vodstvom trenerk Janje Samec in Eve Železnik, zanimivo mažoretno zgodbo so na odru spletle še mažorete skupine »senior«, ki šteje 18 deklet, vodi pa jih trenerka Janja Samec.

Modremu mažoretnemu večeru so poseben zven dodali še argnetinski pevec Isaac Palma, ki mu je srce »ukradla« Slovenka, ter Godba Sevnica pod vodstvom dirigenta Matica Nejca Kreče in Godba Slovenskih železnic z dirigentom Francijem Lipovškom.

Dodatek prireditvi, ki jo je povezovala Bernarda Žarn, so bili še utrinki z nastopov v tujini ter z državnih tekmovanj v slikovnem zapisu, ob zaključku prireditve pa je predsednik sekcije sevniških mažoret Jože Železnik podaril dve posebni priznanji Duštva Trg Sevnica za izjemno predanost in dosežke Tajdi Župevc in Hani Vukalič iz skupine »senior«. Mažorete, ki delujejo dobro desetletje, so se zahvalile trenerki Janji Samec ter Tini Železnik, ki je »v zakulisju« devet let skrbela za koordinacijo. Pohvale delovanju sevniških mažoret, ki so pomemben soustvarjalec kulturnega utripa v domačem kraju, občnini in tudi širše, je izrekel župan Srečko Ocvirk.

S. R.
« Nazaj na seznam
»