Časopis za pokrajino Posavje
27.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Teatru Rajhenburškem se ne damo

Objavljeno: Nedelja, 13.06.2021    Rubrika: KULTURA
teater rajhenburski

Igralska zasedba v igri Sosedova trava je bolj zelena

Čeprav ujeti v primež epidemije, se v KD Svoboda Brestanica nismo prepustili malodušju. Iskali smo različne možnosti, večje projekte zamenjali z manjšimi, se povezovali v skupno ustvarjanje naših skupin, iskali tudi virtualne poti za predstavitev.

Gledališka sekcija Teater Rajhenburški je ob slovenskem kulturnem prazniku letos posnela film o Adamu Bohoriču in tako smo se poklonili njegovemu spominu in spoštljivo zaključili spominsko leto ob 500-letnici njegovega rojstva.

DSCF2983
Že v oktobru smo zaigrali in posneli enodejanko "Ne bodi se s koprivo". Njen avtor je Matej Krmelj, ki pa je zdaj tudi avtor in režiser naše nove enodejanke, komedije "Sosedova trava je bolj zelena". Vsebina govori o človekovem večnem hrepenenju po boljšem življenju, ki pa ga pogosto merimo z bliščem drugih ljudi. Pred drugimi se želimo pokazati v čim boljši luči, a to bahanje je največkrat zlagano in se, kot vsaka laž, še prehitro maščuje. V igri Vedran, ki se mu obeta napredovanje v službi, želi očarati svojo šefico. Z ženo jo povabita na večerjo. Trudita se ustvariti najboljši vtis, a se vsa pričakovanja nesrečno izjalovijo.

Like so predstavili novi člani naše skupine - Alja in Mitja Puntar in Mojca Kranjec, ob njih pa igrata še Kristina Virant Krmelj in Matej Ulčnik, ki pa sta svoje igralske sposobnosti preizkušala že v drugih vlogah.

Takoj v začetku junija smo igro posneli in jo po elektronski poti posredovali na ogled ljubiteljem gledaliških predstav. Seveda pa si srčno želimo nastopa pred živo publiko, saj njen odziv daje igranju čar in igralcem spodbudo za novo ustvarjalnost. Upamo tudi, da nam bodo v Teatru Rajhenburškem razmere naklonjene in bomo mogli izpeljati premiero komedije "Denar z neba", ki smo jo tik pred zdajci lani zaradi epidemije morali odpovedati.

Želimo ustvarjati, pokazati svoje delo gledalcem, začutiti njihov odziv in doživeti skupaj z njimi zadovoljstvo.

Margareta Marjetič, foto: Boštjan Colarič
« Nazaj na seznam