Časopis za pokrajino Posavje
14.12.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V teku 25. Glasbeno poletje na gradu Podsreda

Objavljeno: Torek, 23.07.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
grad podsreda 20.5.11 (3)

Grad Posreda je že poltretje desetletje v poletnih mesecih zbirališče glasbenikov.

Konec meseca junija se je na gradu Podsreda pričelo letošnje, sicer že 25. Glasbeno poletje na podsredškem gradu, v sklopu katerega potekajo glasbeni seminarji, ki ga udeleženci seminarja za posamezni instrument tradicionalno zaključijo s koncertom. Slednji se bo ob zaključku seminarja za violončelo zvrstil tudi prihajajoči petek, 26. julija.

Na seminarjih so udeleženci s strani priznanih mednarodnih glasbenikov deležni vrhunskega glasbenega izpopolnjevanja, namenjeni pa so tako začetnikom, učencem in dijakom srednjih glasbenih šol, kot tudi študentom glasbenih akademij. Umetniški vodja glasbenega poletja je že 11. leto zapored prof. Andrej Zupan.

grad podsreda 20.5.11 (1)

Ljubiteljem glasbe je omogočen prost vstop na vse koncerte v sklopu grajskega glasbenega poletja.

Po seminarjih za klarinet in favto, ki ga je vodila prof. Nataša Paklar, je trenutno v teku tretji od skupno šestih letošnjih glasbenih seminarjev, in sicer seminar za violončelo, ki ga vodi prof. Karmen Pečar in ga bodo udeleženci, kot že v uvodu navedeno, zaključili s koncertom prihajajoči petek (26. 7., ob 18.00). Temu bodo sledili še seminar za saksofon pod mentorstvom prof. Jovane Joka (zaključni koncert udeležencev seminarja bo na gradu v sredo, 14. 8., ob 18.00), seminar za trobento pod mentorstvom prof. Jureta Gradišnika (zaključni koncert bo 24. avgusta), kot zadnji pa se bo v septembru zvrstil še dvodnevni seminar za zborovsko dirigiranje, ki ga bo vodil prof. Sebastjan Vrhovnik, zaključni koncert udeležencev seminarja za zborovsko dirigiranje pa bo 29. 9. ob 17. uri na gradu.

B. M.,foto: arhiv PO,  vir: Kozjanski park
« Nazaj na seznam