Časopis za pokrajino Posavje
17.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vabijo k vpisu gledaliških abonmajev za sezono 2021/2022

Objavljeno: Torek, 07.09.2021    Rubrika: KULTURA Redakcija
banner2-large
Kulturni dom Krško vabi k vpisu gledaliških abonmajev za sezono 2021/2022. Tudi v letošnji abonmajski sezoni razpisujejo 2 abonmaja za odrasle, to sta Zeleni in Modri abonma, ter Rumeni abonma za otroke od 3. leta starosti dalje.

Zeleni in Modri abonma sestojita iz 4 skupnih predstav, nadaljnji 2 predstavi pa se razlikujeta - Zeleni abonma vsebuje 2 dodatni komediji, Modri pa 2 dodatni drami. 

Vpis abonmajev bo potekal od 6. septembra do 8. oktobra 2021. Vpis poteka na blagajni Kulturnega doma Krško​ vsak delovni dan med 10. in 12. ter 15. in 17. uro.

V KD Krško so ob letošnjem vpisu pripravili naslednje sporočilo:


Med novicami, ki jih danes prebirate v spletnih ali tiskanih medijih, so še vedno v ospredju tiste, ki poročajo o zaskrbljujočem epidemiološkem stanju v državi. V takšnih razmerah se zdi morda precej naivno, če ne celo utopično, da vas vabimo k vpisu gledaliških abonmajev za sezono 2021/2022. A vendar v Kulturnem domu Krško ostajamo odločeni, da je ne le prav, temveč tudi odgovorno, da vztrajamo in s to vztrajnostjo kljubujemo malodušju, ki nas je morda zajelo med to krizo. Navsezadnje je ena od najpomembnejših vlog umetnosti predvsem ta, da skozi njo premišljujemo naš vsakokratni »tukaj in zdaj« in v njej iščemo odgovore na dileme časa.

Prihajajočo sezono smo naslovili »V iskanju središča …«. Potreba po umetnosti najbolj izrazito nastopi tam, kjer se najmočneje uveljavljajo »sile razsrediščenja« in kjer se zaostrovanje kriznih razmer približuje točki, na kateri se lahko postopoma razsredišči tudi tista že tako krhka solidarnostna vez, ki nas sploh vzpostavlja kot (so)ljudi. Morda se resda sliši klišejsko, toda prepričani smo, da je potreba po umetnosti danes večja, morda precej večja, kot je bila pred krizo koronavirusne bolezni. In da je gledališka dvorana, v kateri smo skupaj priča nečemu skupnemu, lahko prostor, kjer se gradi skupnost. 

Prijazno vabljeni v našo sredino.


Podrobnejšo predstavitev letošnjih abonmajev sicer najdete na posebnih tematskih straneh v zadnji številki Posavskega obzornika.

P. P./vir: KD Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

17.06.2019 | Redakcija

Replika kapele Božjega groba

05.07.2019 | Redakcija

Zdravje je na udaru tudi poleti

17.02.2021 | Redakcija

Literarna priloga POSAVJE PIŠE