Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vabilo na komedijo Sleparja v krilu

Objavljeno: Petek, 17.03.2023    Rubrika: KULTURA Sporočilo
SLEPARJA V KRILU_FOTOSEANSA_KDBB_21FEB2022 (237)

Utrinek iz predstave

Vabimo abonente in tudi vse ostale ljubitelje gledališča na komedijo Sleparja v krilu, ki bo 23. marca ob 19. uri. Vstopnina je 10 €, 1. junija pa bo gratis predstava z regijskega Linhartovega srečanja odraslih gledaliških skupin. 

VSEBINA KOMEDIJE

Brezposelna angleška igralca Jack in Leo poskušata v Ameriki uspeti s preigravanjem prizorov iz Shakespeara. Ko že skoraj popolnoma obupata nad igralsko kariero in življenjem, prebereta v časopisu, da stara in zelo bogata gospa iz Yorka išče svoja izgubljena nečaka, ki sta se kot otroka z mamo odselila v Anglijo, in ju od takrat ni videla. Jack in Leo se domislita načrta, ki bi jima prinesel veliko denarja. Odločita se, da se bosta stari bogatašinji predstavila kot njena izgubljena nečaka in pobrala dediščino. Stvari se zapletejo, ko izvesta, da gospa ne išče nečakov, temveč nečakinji, in se preoblečeta v ženski. Za dodatne zaplete poskrbi še Leo, ki se zagleda v Meg, živahno, duhovito in nadvse privlačno nečakinjo stare gospe. Meg obožuje gledališče in je zaročena z dolgočasnim pastorjem. Tudi Megino življenje se obrne na glavo, ko spozna sestrični Maxine in Stephanie.

Ljubezenske dogodivščine, komični in nepričakovani zapleti dveh moških, preoblečenih v ženski, duhoviti dialogi v briljantni komediji, ki združuje čare gledališča z vsakdanjim življenjem.

Vir: Gledališko društvo Radeče
« Nazaj na seznam
»