Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vabljeni k sooblikovanju razstave Življenje na prelomnicah

Objavljeno: Torek, 01.06.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
brezice_otvoritev_prenovljenih_ulic61

Brežiški grad, v katerem je Posavski muzej Brežice (foto: arhiv PO)

Letošnje leto (2021) je tudi leto obletnic pomembnih prelomnic, ki so oblikovale našo državo in postavile temelje naši istovetnosti: 80-letnica odpora prebivalstva proti nacističnem okupatorju in 30-letnica od nastanka samostojne države Slovenije.

Ti obletnici in prelomnici nam ponujata priložnost, da se ozremo nazaj in pre(s)poznamo še druge prelomne trenutke ali procese ter ovrednotimo njihov vpliv na naša življenja v sodobnosti. Hkrati pa lahko ob nedavnih prelomnicah ocenimo/preverimo naše zavedanje prelomnosti določenih trenutkov, kar nas usmerja k pozornejšemu spremljanju in dokumentiranju sodobnosti. Ena izmed takšnih je zagotovo epidemija, ki zaznamuje leti 2020 in 2021.

V Posavskem muzeju Brežice pripravljamo razstavo ŽIVLJENJE NA PRELOMNICAH, na kateri bomo predstavili prelomnice, ki so vplivale na življenja prebivalcev Posavja. Ker nas zanimajo vaša mnenja in pogledi, vas prijazno vabimo k sooblikovanju razstave, ki jo bomo pred gradom odprli na Poletno muzejsko noč, 19. junija 2021. Prijazno vabljeni, da do četrtka, 3. junija 2021, izpolnite vprašalnik in ocenite, kako pomembne se vam zdijo izbrane prelomnice.

Vir: PMB
« Nazaj na seznam