Časopis za pokrajino Posavje
28.01.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vabljeni na gledališki predstavi dveh domačih skupin

Objavljeno: Četrtek, 01.12.2022    Rubrika: KULTURA Redakcija
Micka se mozi1

Radeški gledališčniki se bodo predstavili v komediji Micka se moži (foto: arhiv Gledališkega društva Radeče).

V soboto, ko na rojstni dan Franceta Prešerna, ki se je rodil 3. decembra 1800 v vasici Vrba na Gorenjskem, obeležujemo Ta veseli dan kulture, bodo vse kulturne ustanove odprle svoja vrata.

KOMEDIJA MICKA SE MOŽI GLEDALIŠKEGA DRUŠTVA RADEČE

Na ogled predstave Micka se moži v izvedbi domače gledališke skupine vabi Gledališko društvo Radeče. »Živahna komedija Micka se moži je predstava, s katero smo gostovali po vsej Sloveniji, jo igrali tudi na prostem, tokrat pa jo bomo postavili na oder zopet v naši domači dvorani. Se vidimo v soboto, 3. decembra, ob 19. uri v Domu kulture Radeče. To bo nepozabna urica časa, v katero se boste nasmejali Mickininim ljubezenskim težavam. Po predstavi vas vljudno vabimo v avlo našega doma kulture. Ob hrani in pijači boste lahko poklepetali z našimi igralci. Veselimo se snidenja,« so sporočili radeški gledališčniki.

KOMEDIJA ŠAH MAT GLEDALIŠKE SKUPINE PRIMOŽ TRUBAR LOKA PRI ZIDANEM MOSTU

Gledaliska skupina Loka

Gledališka skupina Primož Trubar Loka pri Zidanem Mostu (foto: osebni arhiv)

Omenjenega dne se bodo v gledališki predstavi Šah mat, prirejeni po literarni predlogi Vinka Möderndorferja, v sevniški kulturni dvorani predstavili članice in člani gledališke skupine Primož Trubar iz Loke pri Zidanem Mostu, ki prav tako obljubljajo nepozaben večer. »Šah mat je komedija. Zaplet igre sloni na komičnem dogajanju, ko se v stanovanju gospoda Kralja nepričakovano znajdejo njegov sin Rudi, sinove številne ljubice in njegova žena. Vrtoglavi stampedo paralelnih komičnih situacij se odvija v vedno hitrejšem ritmu, ena komična situacija se spretno prelije v naslednjo, ki preseneča z novim nenadnim komičnim obratom ...« je del vsebine s prijaznim povabilom k ogledu predstave v soboto, 3. decembra, ob 18. uri, ki jo podarja JSKD OI Sevnica.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»