Časopis za pokrajino Posavje
18.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vagabundova pesem skupine Makadam

Objavljeno: Sreda, 12.05.2021    Rubrika: KULTURA Redakcija
Makadam + grascaki, J. Hvala (5)

Sevniška glasbena zasedba Makadam je svoj prvi videospot snemala na sevniškem gradu in ...

»Čas je, da se publiki predstavimo ne samo z glasbo, ki jo najraje igramo v živo na koncertnih odrih, temveč tudi z našim prvim videospotom,« pravijo člani sevniške glasbene zasedbe Makadam, ki bodo skozi filmsko zgodbo predstavili svojo najnovejšo skladbo Vagabundova pesem.

Preteklo soboto so člani in nova članica skupine na sevniškem gradu v sodelovanju z društvom Sevniški graščaki snemali svoj prvi videospot za omenjeno skladbo, ki so jo posneli v začetku letošnjega februarja. Besedilo je napisal pesnik, pisatelj, prevajalec in urednik Robert Titan - Felix, ki je tudi režiser in montažer videospota, tekst je uglasbil Milan Ostojič, aranžma za skladbo je ustvaril Štefko Šarkezi.

DVA SVETOVA, ENA LJUBEZEN

Makadam + grascaki, J. Hvala (3)

... k sodelovanju povabila tudi sevniške graščakinje in graščake.

Zgodba za videospot Vagabundova pesem, ki jo je v atriju in parku na sevniškem gradu s filmsko kamero snemal Tomaž Pavkovič, s fotoaparatom pa je spominske zabeležke ustvarjal Jože Hvala, povezuje dva različna svetova. Enega predstavlja grajsko življenje, drugega sodoben čas in iz dveh popolnoma različnih svetov se sreča dvoje mladih src – notranji mir grajski gospodični ukrade mladenič, ki živi svobodno življenje kot vagabund. Ali mu je uspelo osvojiti srce mične grajske mladenke, bomo izvedeli ob ogledu posnetka, ki bo prvič predvajan na YouTube kanalu 25. maja.

»Upamo, da bo občinstvo skladbo in zgodbo lepo sprejelo. Želimo si, da bi bila Vagabundova pesem pogosto uvrščena na glasbene lestvice,« še pravijo Makadamovci, ki se želijo najprej predstaviti domačemu občinstvu v okviru Sevniškega grajskega poletja na gradu, od koder se širi prekrasen pogled na Savo in okoliško gričevje.

Skupino Makadam, ki je s svojim delovanjem začela leta 2004 in izvaja predvsem plesno glasbo, sestavljajo Damir Škerl za klaviaturami, Miran Kink, Martin Marko in Goran Škerl na kitari, Miran Štojs za bobni in vokalistka Marjetka Pušnik.

S. R., foto: J. H. in S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam