Časopis za pokrajino Posavje
31.03.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vencember zaključili s koncertom

Objavljeno: Ponedeljek, 06.01.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
Vencember (10)

Med fotografijami z dogodkov, ki so se odvijali v »Vencembru«, so lahko obiskovalci našli tudi takšno, na kateri so se prepoznali in jo vzeli za spomin.

V minulem petkovem večeru se je v Kulturnem domu Loka pri Zidanem Mostu odvijal zaključek lanskoletnega celomesečnega decembrskega dogajanja, ki ga je organizator dogodkov, domače turistično društvo, poimenoval Vencember.

Vencember, ki se je pričel na prvo adventno nedeljo v decembru z odprtjem razstave adventnih venčkov na "adventni stezi", kot jo je poimenoval župnik Janez Furman, je v nadaljevanju decembrskih dni prinesel marsikateri zanimiv dogodek tako za mlajše kot starejše. Organizatorji so bili še posebej veseli zelo dobrega obiska prednovoletne tržnice, ki se je zaradi slabega vremena odvijala v večnamenskem prostoru Trubarjevega doma upokojencev. Ponudniki izdelkov so prišli od blizu in daleč, kar daje moč za nadaljnje načrte. Žal je vreme preprečilo dobrodelni tek, a kljub temu je domačin Jernej Klinc, v protest slabemu vremenu, odtekel celotno traso.

Zbrane na zaključku še ene "vencembrske" zgodbe, ki se je odvijala šesto leto zapovrstjo, so nagovorili predsednik TD Loka pri Zidanem Mostu Milan Culetto, predsednica Turistične zveze občine Sevnica in članica Turističnega društva Loka pri Zidanem Mostu Annemarie Culetto ter predsednik krajevne skupnosti Aleksander File.

Prireditev, ki jo je povezovala domačinka Sergeja Cesar, je s pevskim nastopom obogatil Oktet Jurij Dalmatin iz Boštanja.

S. R.
« Nazaj na seznam