Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Veritas z gosti navdušile v grajskem parku

Objavljeno: Torek, 12.09.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija
Veritas v grajskem parku (22)

Vokalno zasedbo Veritas, ki je začela z delovanjem v lanskem aprilu, sestavljajo Sara Praznik, Mateja Repovž Lisec in Tadeja Udovč.

V soboto zvečer se je v grajskem parku pri sevniškem gradu odvijal prvi samostojni koncert ženske vokalne zasedbe Veritas iz Boštanja z gosti.

Tadeja Udovč, Sara Praznik in Mateja Repovž Lisec, ki sestavljajo vokalno zasedbo Veritas, so v v svojo sredo povabile glasbene prijatelje – dolenjski kvintet Cik cak, s katerimi je na odru s čudovito kuliso grajske vile v ozadju zapel in zaigral tudi solist, klarinetist in bas kitarist Matjaž Mrak. Za sproščeno in duhovito povezovanje skoraj dve uri trajajočega koncerta je skrbel imitator, komik, satirik in akademski glasbenik Tilen Artač, ki se je na koncertu predstavil kot izjemen glasbenik v igranju na violončelo v duetu z violinistom in kitaristom Klemnom Bračkom. V prvi skladbi je z obema vrhunskima glasbenikoma zaigral še priznani radeški pianist Dejan Jakšič, ki je z igranjem na klaviature spremljal žensko vokalno zasedbo Veritas, ki se ji je v nadaljevanju pridružila še spremljevalna skupina.

Sobotni večer so napolnile skladbe od popa do rocka do narodnozabavnih melodij. Bila je zanimiva glasbena mešanica, v katero so članice Veritas vpletle tudi legendarno Simply the best Tine Turner in I have a dream skupine Abba ter zaključile s skupnim nastopom z zasedbo Cik cak in s skladbo Slovenija, od kod lepote tvoje. Obiskovalke in obiskovalci, ki so prišli od blizu in daleč, so z dolgim aplavzom izploskali še en glasbeni dodatek. Eden izmed obiskovalcev, tudi sam glasbenik, je dejal: »Prostor je izjemen. Spominja na dunajske grajske vrtove, kjer je nekoč koncertiral Johan Strauss. Da pa ga še ozvočiš in opremiš z ostalo opremo, je to tehničen, predvsem pa finančni zalogaj. Vsa čast sponzorjem in pa ostali tehnični ekipi za brezhibno delovanje.«

Za prijetno večerno druženje na veliki terasi gradu ob bogato obloženih mizah so po koncertu poskrbele članice Aktiva žena Boštanj.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»