Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Viva dvakrat druga v Talinu

Objavljeno: Ponedeljek, 15.04.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Viva dvakrat druga v Talinu
MePZ Viva Brežice se je med 11. in 14. aprilom 2019 kot edina slovenska zasedba udeležil 16. mednarodnega zborovskega festivala Tallinn 2019. Nastopil je v dveh tekmovalnih kategorijah: v kategoriji mešanih zborov in v kategoriji ljudske glasbe. Skupno pa je tekmovanje potekalo v osmih kategorijah, v vsaki pa so podelili nagrade za prva tri osvojena mesta.

Petčlanska mednarodna žirija v sestavi Sharon J Paul (USA), Mathieu Romano (France), Bo Holten (Denmark), Aarne Saluveer (Estonia) in Maris Sirmais (Latvia) - predsednik žirije je nastop vsakega zbora lahko ocenila z največ s 100 točkami.

V kategoriji mešanih zborov je nastopilo pet predhodno izbranih zborov; poleg Vive še dva estonska, finski in latvijski zbor. V tej kategoriji je Viva osvojila drugo mesto z osvojenih 89,6 točke. Prvi so bili Latvijci s 94 točkami, tretji pa Finci z 89 točkami. V kategoriji ljudske glasbe je bila konkurenca številnejša, saj je bilo za tekmovanje izbranih kar devet zasedb. Drugo mesto je pripadlo Vivi z izvrstnimi 95 točkami. Prvo mesto je s 95,2 točke pripadlo estonskemu mladinskemu zboru, tretje pa so s 94,8 točke osvojili Latvijci, ki so osvojili tudi Grand Prix, v katerem so se pomerili najboljši zbori iz posamezne kategorije.

Vivina uvrstitev je izmed vseh preteklih udeležb slovenskih zborov na tem tekmovanju najboljša do sedaj. 

"Viveki" so ponosni, da so lahko v tujini ponovno uspešno zastopali Brežice, Posavje in Slovenijo. 

Vir: MePZ Viva Brežice
« Nazaj na seznam