Časopis za pokrajino Posavje
5.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vizualna sporočila v Galeriji Ana

Objavljeno: Sobota, 04.07.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
Vizualna sporocila Nevenke Flajs (11)

Nevenka Flajs pred vhodom v galerijo v starem sevniškem mestnem jedru

V razstavnih prostorih Galerije Ana v stari meščanski hiši v sevniškem mestnem jedru je na ogled razstava Vizualna sporočila Nevenke Flajs iz vasi Brezje pri Krmelju.

41-letna diplomirana dizajnerka, fotografinja in likovnica se tokrat predstavlja z grafičnim oblikovanjem različnih tiskovin, kajti, kot pravi, grafičnega oblikovanja ne doživlja samo kot poklic, ampak ga tudi živi in vse, kar ustvari, je zanjo posebna radost in le-ta se odraža tudi na razstavi vizualnih sporočil.

Vizualna sporocila, razstava (1)

V Galeriji Ana v Sevnici so na ogled grafična oblikovanja tiskovin Nevenke Flajs.

Na njeni tokratni razstavi so na ogled prvič postavljena njena dosedanja grafična oblikovanja – plakati, naslovnice knjig in brošur, vabila, koledarji … Gre za razstavo, ki jo je mogoče redkokdaj videti, tako da prinaša v kulturni prostor še razmišljanje o nastanku tiskovin, ki so odraz skrbno premišljenega dela ustvarjalca ter nekega časa, ki z ustvarjenimi sporočili ne bo odšel v pozabo.

Razstava je nastala na pobudo predsednika KD Primož Trubar iz Loke pri Zidanem Mostu Zorana Cvara: »Prostor v stari meščanski hiši je čudovit, ustvarjen za galerijsko dejavnost, tako da sem vesel, ker sva se z lastnico Bredo Drenek Sotošek dogovorila za ponovno odprtje galerije, v kateri se je lansko jesen s svojimi slikarskimi deli predstavila Vida Praznik iz Šentjerneja, v letošnjem poletju pa se predstavlja Nevenka Flajs. V nadaljevanju leta načrtujemo vsaj še eno do dve razstavi, kajti vredno se je potruditi, saj umetnosti ni nikoli preveč.«

Odprtje razstave, ki je potekala 24. junija, sta z nežno keltsko glasbo popestrila Eva in Blaž Rojko iz Trbovelj, mnenje o razstavi je podal Aleš Gulič, ki mu je pisana beseda kot profesorju slovenščine še posebej ljuba.

S. R., foto: L. M, S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam