Časopis za pokrajino Posavje
21.10.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vladka Sumrek odprla samostojno slikarsko razstavo

Objavljeno: Torek, 18.06.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Vladka Sumrek-Crnc-razstava (15)

Vladka Sumrek ob svojih delih

Vsestranska ljubiteljska ustvarjalka in članica Društva likovnikov Brežice Vladka Sumrek je v petek, 14. junija, v prelepem predvečeru odprla vrata svojega ateljeja v Črncu.

Predstavila se je s samostojno slikarsko razstavo. Ob raznolikih motivih dolgoletnega ustvarjanja je tokrat pisani druščini pokazala zadnje stvaritve, ki zajemajo kolaže (svila na platno), juto na platnu, ta dela se spogledujejo s tridimenzionalnostjo, in dela iz suhih akrilnih barv. Kot je dejala, je imela v različnih krajih in galerijah že okoli kar 20 samostojnih razstav, redno pa razstavlja tudi na skupinskih razstavah.
Vladka Sumrek-Crnc-razstava (10)

Zapel je brežiški zbor.Mati narava je Vladki v zibko položila ljubezen do petja, saj je prav lepo solo zapela pesem Oj ne šivaj stara fana stara mama, zbrane pa dodobra razvedrila še s hudomušno zapisanim avtorskim delom Lestev. Z razvedrilnimi zgodbami namreč sodeluje vsako leto na decembrskih prireditvah literarnih ustvarjalcev Če beseda bi doma ostala … Tako rekoč je gostiteljica prijetno razgibanega večera skoraj v celoti prispevala h kulturnemu programu še kot članica Mešanega pevskega zbora KUD Brežice z dirigentoma Elizabeto in Dragutinom Križanić.

K celotnemu pestremu dogodku je prispeval še Vladkin vnuk Primož Gašparin, ki je razstavo popestril z origamiji (dela iz sprostitvene tehnike) in risbami, sicer pa je večer odprla plesalka Sanja Spirič z zanimivim Plesom češenj, na kitari jo je spremljal Žiga Maruša.

Vladka bo z veseljem odprla galerijo, če jo bodo zainteresirani poklicali na št.: 040 428 783.

N. J. S.    
 
« Nazaj na seznam